Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Tekintve, hogy egyetlenegy képviselõtársunk sem jelezte hozzászólási szándékát, az általános vitát lezárom.

Mivel módosító javaslat sem érkezett, részletes vitára nem kerül sor, határozathozatal következhet.

Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatosan bárkinek észrevétele. (Nincs ilyen jelzés.) Nincs. Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és az Európai Beruházási Bank, EIB közötti, az EIB magyarországi tevékenységére vonatkozó, Hongkongban, 1997. szeptember 22-én kelt keretmegállapodás megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 287 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal és tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a társadalmi szervezetek által használt állami tulajdonú ingatlanok jogi helyzetének rendezésérõl szóló törvényjavaslat módosító javaslatairól történõ határozathozatal.

Az elõterjesztést T/4364. számon, az alkotmányügyi bizottság ajánlásait pedig T/4364/8. és 11. számokon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megkérdezem az elõterjesztõket, kívánnak-e a határozathozatal elõtt szólni. (Jelzésre:) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! A T/4364/8. számú ajánlás 1., 3., 4. és 5. pontjai, és a T/4364/12. számú kiegészítõ ajánlás 4. és 5. pontjai nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást, ezért ezekrõl nem határoz az Országgyûlés.

Tisztelt Országgyûlés! Az elõterjesztõ a kiegészítõ ajánlás 1. és 3. pontjaiban szereplõ indítványokat támogatja.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 249 igen szavazattal, 32 ellenszavazattal és 2 tartózkodással a módosító javaslatokat elfogadta.

Az ajánlás 2. pontjában Csintalan Sándor a törvényjavaslat 1. §-át új bekezdéssel javasolja kiegészíteni, amelyben a szakszervezetek által használt ingatlanokra vonatkozó rendelkezés alkalmazását kezdeményezi. Az alkotmányügyi bizottság támogatja.

És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 47 igen szavazattal, 194 ellenszavazattal és 43 tartózkodással a módosító javaslatot nem fogadta el.

A kiegészítõ ajánlás 2. pontjában az alkotmányügyi bizottság a törvényjavaslat 8. §-át új bekezdéssel javasolja kiegészíteni. Ebben a tulajdonba adott ingatlanok szerzõdésszerû használatának ellenõrzésére vonatkozó szabályt terjeszti elõ. A kiegészítõ ajánlás szerint az elõterjesztõ a módosító javaslattal egyetért.

És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 97 igen szavazattal, 178 ellenszavazattal és 10 tartózkodással a módosító javaslatot nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatalunk végére értünk. Zárószavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Most viszont sorra kerül, tisztelt Országgyûlés, a közoktatásról szóló XXXIX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala.

(19.10)

Az elõterjesztést T/4927. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/4927/19. és 27. számokon kapták kézhez képviselõtársaim. Az emberi jogi bizottság állásfoglalásait a T/4927/20. számú ajánlás, valamint a T/4927/28. számú második kiegészítõ ajánlás tartalmazza.

Megadom a szót Magyar Bálint mûvelõdési és közoktatási miniszter úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap