Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 3., 13., 15. pontjában lévõ javaslatok elfogadását.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 219 igen szavazattal, 45 ellenszavazat és 21 tartózkodás mellett a támogatott módosító javaslatokat elfogadta.

Most azokról a módosító javaslatokról szavazunk, amelyekrõl még egyáltalán a Házszabály szerint szavazni lehet.

Az ajánlás 2. pontjában Medgyasszay László és képviselõtársai a törvényjavaslat 1. §-ában a törvény 80. § (6) bekezdésének módosítását javasolják, amely a normatív költségvetési hozzájárulás folyósításának felfüggesztésére irányuló szabályozást tartalmazza. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 73 igennel, 205 ellenszavazat és 7 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 4. pontjában Medgyasszay László és képviselõtársai a törvényjavaslat 2. §-ában a törvény 81. §-a (11) bekezdésének módosítását kezdeményezik. Ebben az egyházak közcélú tevékenysége kiegészítõ támogatásának kezdõ idõpontjára vonatkozó mondatrész elhagyását javasolják. Az oktatási bizottság támogatja, a többi nem. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 82 igennel, 199 ellenszavazat és 5 tartózkodás mellett nem fogadta el a módosító javaslatot.

Az ajánlás 7. pontjában Medgyasszay László és képviselõtársai a törvényjavaslat 3. §-ában a törvény 88. §-a (2) bekezdésének kiegészítését kezdeményezik, miszerint a nem állami szerv által fenntartott közoktatási intézményt a fejlesztési terv elkészítésénél figyelembe kell venni, ha az korábban már mûködési engedéllyel rendelkezett. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 69 igennel, 213 ellenszavazat és 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A 10. pontban Medgyasszay László és képviselõtársai a törvényjavaslat 4. §-ának elhagyását javasolják. Az alaprendelkezés szerint minõsített többségû döntésre van szükség, ha a helyi önkormányzat közoktatási intézményét meg akarja szüntetni. A bizottságok nem támogatják. A tartalmi összefüggésekre figyelemmel együtt határozunk a 11. pontban szereplõ indítványról is, amelyben a törvényjavaslat 5. §-ának elhagyását javasolják, és a frakció szavazást kért róla. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatokat 68 igennel, 218 ellenszavazat és 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.

(19.20)

A 12. pontban Medgyasszay László, Semjén Zsolt és képviselõtársaik a törvényjavaslat 6. §-ában a törvény 118. § (8) bekezdésének módosítását javasolják, melynek lényege, ha a közoktatási intézmény fenntartója kiegészítõ támogatásban részesül, az intézményre irányadók a törvény egyes rendelkezései. Frakciókérésre szavazunk.

Az Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 75 igen szavazattal, 213 ellenszavazattal, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A 17. pontban István József és képviselõtársai a törvényjavaslat 7. § (2) bekezdés b) pontjának kiegészítését javasolják. A rendelkezés az egyházjogi személyek, valamint a mûvelõdési miniszter által kötött közoktatási megállapodás megszûnésére tartalmaz szabályozást.

A tartalmi összefüggésre figyelemmel együtt határozunk az ajánlás 18. pontjáról is.

Az oktatási bizottság támogatja, a többi nem.

És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatokat 130 igen szavazattal, 147 ellenszavazattal, 10 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl nem szavaztunk, de szavazni kellett volna. (Nincs jelentkezõ.) Ilyen nincs.

A zárószavazásra jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a felsõoktatásról szólól 1993. évi LXXX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala.

Az elõterjesztést T/4928. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/4928/23. és 26. számokon kapták kézhez képviselõtársaim. Az emberi jogi bizottság állásfoglalásait a T/4928/24. számú ajánlás tartalmazza.

Megadom a szót Magyar Bálint miniszter úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap