Horváth József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HORVÁTH JÓZSEF, a környzetvédelmi bizottság kisebbségi véleményének elõadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A kérdéses témában az Országgyûlés környezetvédelmi bizottságának mint fõbizottságnak az állásfoglalását a bizottság ellenzéki tagjai nem fogadták el, így kisebbségi véleménynyilvánításra került sor. A tisztelt Ház a kisebbségi véleményt írásban megkapta, mégis engedtessék meg azt néhány gondolattal kiegészíteni.

A különvélemény megfogalmazására azért került sor, mivel többen úgy érzékeltük, hogy jóllehet a fõbizottság véleménye tartalmazza az üggyel megbízott albizottságnak a megállapításait, a megállapítások csoportosításának a kialakításában nem járt el pártatlanul. A kisebbségi vélemény ezért szükségesnek tartotta kifejezésre juttatni és egyértelmûsíteni a következõt:

A miniszter úr azzal, hogy a területfejlesztési tárcaközi bizottságnak a HUNALCO-pályázatot elutasító véleményét felülbírálta, teljes felelõsséget vállalt magára, amelynek nem tudott minden tekintetben megfelelni; olyannyira nem, hogy a vonatkozó kormányrendeletnek, a Területfejlesztési Alap felhasználásának részletes szabályairól szóló kormányrendeletnek éppen azt a pontját sértette meg a pályázat elfogadásával és a támogatás odaítélésével - és sértették meg késõbb a szerzõdés aláírásakor is -, amelynek a figyelembevétele eleve kizárta volna a pályázót a pályázatból, és így 80 millió forint odaítélésére sor sem kerülhetett volna.

Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps az MDF padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap