Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Most a határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy tárgysorozatba veszi-e Szent- Iványi István és képviselõtársai T/5091. számon benyújtott önálló indítványát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Zwack Péter jelzi, hogy nem mûködik a gépe.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 105 igen szavazattal, 54 nem ellenében, 116 tartózkodás mellett az önálló indítvány tárgysorozatba vételét nem fogadta el.

Most kérem jelezni, hogy kinek nem mûködik a szavazógépe. (Zwack Péter jelentkezik.) Zwack Péter idáig az egyedüli. Van-e más, akinek nem mûködött? (Dr. Avarkeszi Dezsõ jelentkezik.) Avarkeszi Dezsõ gépét is kérem bekapcsolni. Más jelentkezõ nincs.

Tisztelt Országgyûlés! A múlt heti ülésünkön az egyes pártok állami ingatlanjuttatásának törvényességi ellenõrzésérõl szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátására nem került sor. Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a H/4882. számú országgyûlési határozati javaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 243 igen szavazattal, 47 nem ellenében, 4 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 1996. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatairól történõ szavazás.

Az elõterjesztést T/4920. számon, a költségvetési bizottság ajánlását pedig T/4920/31. számon kapták kézhez az Országgyûlés tagjai.

Megadom a szót Akar László államtitkár úrnak, aki válaszolni kíván a vitában elhangzottakra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap