Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Az ajánlás 1-6. pontjai nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást, ezért ezekrõl nem határoz az Országgyûlés. A kormány a 7. pontban lévõ módosító javaslatot viszont támogatja. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a támogatott módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a támogatott módosító javaslatot 238 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással elfogadta.

Zárószavazásra a jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a gazdasági kamarákról szóló 1994. évi XVI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztést T/4935. számon, az egységes javaslatot pedig T/4935/56. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Mivel az egységes javaslathoz senki sem nyújtott be módosító javaslatot, a határozathozatal egyetlen döntést igényel. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a gazdasági kamarákról szóló 1994. évi XVI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 217 igen szavazattal, 28 ellenszavazat és 4 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az egyéni vállalkozásról szóló 1990. évi V. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztést T/4938. számon, az egységes javaslatot pedig T/4938/31. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Az egységes javaslathoz senki sem nyújtott be módosító javaslatot, ezért a határozathozatal egyetlen döntést igényel. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az egyéni vállalkozásról szóló 1990. évi V. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 252 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta. (Taps. - Dr. Hack Péter: Hol az ellenzék?)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a társasházról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést T/4514. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/4514/200-204. számokon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Vastagh Pál igazságügy-miniszter úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap