Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Szavazni fogunk, de elõtte felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 4., 5., 15., 186., 214. és 227. pontjában lévõ javaslat elfogadását.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 255 igen szavazattal, 1 ellenszavazat mellett, tartózkodás nélkül a támogatott módosító javaslatokat elfogadta.

Most azokról a módosító javaslatokról szavazunk, amelyekrõl a Házszabály alapján még szavazni lehet és amelyet az elõterjesztõje nem gondolt még meg, hogy visszavonja.

Az ajánlás 2. pontjában Barkóczy Gellért a preambulum módosítását kezdeményezte. Frakciókérésre szavaz a tisztelt Országgyûlés. Elfogadja-e az Országgyûlés a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 44 igen, 209 ellenszavazattal és 5 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

Az ajánlás 31. pontjában Lányi Zsolt a 6. § (2) bekezdése módosításával a szervezeti és mûködési szabályzat megállapítására vonatkozó rendelkezést valamennyi közgyûlésre kiterjeszti. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 47 igen, 194 ellenszavazattal és 21 tartózkodással nem fogadta el.

Az ajánlás 41. pontjában Béki Gabriella és képviselõtársai a törvényjavaslat 10. § d) pontjában az alapító okirat tartalmát meghatározó rendelkezést kívánják megváltoztatni, amelyet a bizottságok nem támogatnak. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 84 igen, 164 ellenszavazattal és 15 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 228. pontjában Filló Pál visszavonta a módosító indítványát.

A 235. pontban Béki Gabriella és képviselõtársai a személyi jövedelemadóról szóló törvény 75. § (1) bekezdése helyébe új rendelkezést javasolnak. Az alkotmányügyi bizottság támogatja, a többi nem. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 119 igen szavazattal, 131 ellenszavazattal és 15 tartózkodással a módosító javalatot nem fogadta el.

Ezzel a határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valaki, aki tud olyan módosító javaslatról, amelyrõl szavazni kellett volna, de nem szavaztunk. (Senki nem jelentkezik.) Nincs.

A zárószavazásra jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Soron következik, tisztelt Országgyûlés, a gazdasági társaságokról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztést T/4745. számon, az egységes javaslatot pedig T/4745/72. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Az egységes javaslathoz senki sem nyújtott módosító javaslatot. Egyetlen döntést igényel a határozathozatal.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a gazdasági társaságokról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 267 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal és 1 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta.

(21.40)

Soron következik a cégnyilvántartásról, a cégnyilvánosságról és a bírósági cégeljárásról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztést T/4746. számon, az egységes javaslatot pedig T/4746/18. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Az egységes javaslathoz senki sem nyújtott be módosító javaslatot, határozathozatal következik. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a cégnyilvántartásról, a cégnyilvánosságról és a bírósági cégeljárásról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 259 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal és 15 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramokról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztést T/4861. számon, az egységes javaslatot pedig T/4861/30. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Az egységes javaslathoz senki sem nyújtott be módosító javaslatot, határozathozatal következik. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramokról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 262 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal és 7 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az egészségügyrõl szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést T/4459. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/4459/247., 391., 392. és 347. kiegészítõ ajánlás helyett 393. számokon kapták meg képviselõtársaim.

Megadom a szót Kökény Mihály miniszter úrnak, aki válaszol a vitában elhangzottakra. (Folyamatos zaj.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap