Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Sümeghy Csaba képviselõtársunk, úgy tudom, még beteg, nincs jelen.

Határozathozatal következik. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy mentelmi jog felfüggesztése a jelen lévõ országgyûlési képviselõk kétharmadának igen szavazatát igényli. Emlékeztetem önöket, hogy a bizottság úgy foglalt állást, hogy a képviselõ úr mentelmi jogát az Országgyûlés függessze fel.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, felfüggeszti-e dr. Sümeghy Csaba országgyûlési képviselõ mentelmi jogát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 235 igen szavazattal, 5 ellenszavazat és 12 tartózkodás mellett dr. Sümeghy Csaba mentelmi jogát felfüggesztette.

Tisztelt Országgyûlés! Az Országgyûlés elnöke a Magyar Távirati Iroda Részvénytársaság felügyelõbizottsága elnökének és egy tagjának megválasztására személyi javaslatot terjesztett elõ H/5276. számon. Az MTI Részvénytársaság felügyelõbizottsága elnökévé Chikán Attilát, a felügyelõbizottság tagjává pedig Boglutz Istvánt javasolja megválasztani. A két indítványról külön-külön határozunk.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy Chikán Attilát a felügyelõbizottság elnökévé megválasztja-e. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 257 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett Chikán Attilát a felügyelõbizottság elnökévé megválasztotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy megválasztja-e Boglutz Istvánt az MTI Rt. felügyelõbizottsága tagjának. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 256 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett Boglutz Istvánt az MTI Rt. felügyelõbizottsága tagjának megválasztotta.

Mindkettõjüknek eredményes munkát kívánok az Országgyûlés és a magam nevében. (Taps. - Általános zaj.)

Még határozathozatal, tisztelt Országgyûlés!

Az Országgyûlés elnöke a Házszabály 19. § (2) bekezdése g) pontjának megfelelõen személyi javaslatot terjesztett elõ H/5219. számon. Az Országgyûlés honvédelmi bizottságába Kaszás Tibor korábban megüresedett tagsági helyére dr. Páris András képviselõ urat javasolja.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 247 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül Páris Andrást a bizottság tagjává megválasztotta (Nagy taps az SZDSZ soraiban.), amihez jó munkát kívánok számára.

Két perc szünetet rendelek el. (Rövid szünet. - Számos képviselõ elhagyja az üléstermet.)

Tisztelt Országgyûlés! Megkérem képviselõtársaimat, akik úgy döntöttek, hogy a hátralévõ napirend vitájában nem vesznek részt, gyorsabban távozzanak, hogy tudjuk folytatni a munkát.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság 1997. évi költségvetésérõl szóló 1996. évi CXXIV. törvény módosításáról, valamint a helyi önkormányzatok címzett támogatással folyamatban lévõ egyes egészségügyi beruházásainak rendezése érdekében szükséges egyéb törvénymódosításokról szóló törvényjavaslat általános vitája. Gaál Gyula, SZDSZ, és Soós Gyõzõ, MSZP, képviselõtársaink önálló indítványát T/5236. számon, a költségvetési bizottság ajánlását pedig T/5236/1. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Gaál Gyula képviselõ úr... helyett Soós Gyõzõ képviselõ úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap