Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a kábítószer-fogyasztás visszaszorítása érdekében létrehozott eseti bizottság jelentésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 278 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 21 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a társasházról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az elõterjesztést T/4514. számon, az egységes javaslatot pedig T/4514/205. számon kapták kézhez az Országgyûlés tagjai. A záróvitához az alkotmányügyi bizottság ajánlást nyújtott be T/4514/207. számon.

Megkérdezem, az alkotmányügyi bizottság részérõl kívánja-e valaki az ajánlást kiegészíteni. (Dr. Bihari Mihály nemet int.) Nem kívánja kiegészíteni senki sem.

Tisztelt Országgyûlés! A záróvitához az alkotmányügyi bizottság ajánlásában az elõterjesztõ két módosító javaslatot terjesztett elõ, amelyek szövegpontosítást és jogszabály-hivatkozást tartalmaznak. Kezdeményezem ezek együttes tárgyalását. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e indítványommal. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Megnyitom a záróvitát. Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett, a záróvitát lezárom.

Most a módosító javaslatokról történõ határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az elõterjesztõ módosító javaslatait a T/4514/207. számú ajánlás 1. és 2. pontjai szerint, amelyeket az alkotmányügyi bizottság támogat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 284 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 12 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat elfogadta.

Most a törvényjavaslat egészérõl határozunk. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a társasházról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 232 igen szavazattal, 5 nem ellenében, 62 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 1998. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az elõterjesztést T/4921. számon, az egységes javaslatot pedig T/4921/91. számon kapták kézhez az Országgyûlés tagjai. A záróvitához az alkotmányügyi bizottság ajánlást készített T/4921/96. számon.

Megkérdezem, az alkotmányügyi bizottság részérõl kívánja-e valaki az ajánlást szóban is kiegészíteni. (Senki sem jelentkezik.) Az alkotmányügyi bizottság részérõl egy határozott jelzést kérek arra, hogy nem kívánja senki sem kiegészíteni. (Az alkotmányügyi bizottság egyik tagja nemet int.) Nem kívánja senki sem.

Tisztelt Országgyûlés! A társadalombiztosítási elõirányzatok közötti összefüggésekre figyelemmel kezdeményezem, hogy a záróvitában az egységes javaslathoz érkezett módosító indítványokat az Országgyûlés együttesen tárgyalja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e az indítványommal. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a javaslatot elfogadta.

Megnyitom a záróvitát. Kérdezem, kíván-e valaki felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett. A záróvitát lezárom.

Most a módosító javaslatokról történõ határozathozatal következik. Az ajánlás 2., 4., 5., 6., 8., 23., 29., 30., 31., 32. és 33. pontjai nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást, ezért ezekrõl nem határoz az Országgyûlés. Az ajánlás 27. pontjáról a Magyar Demokrata Néppárt képviselõcsoportja szavazást kért. Ez az indítvány nem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást.

Elõször azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyeket az elõterjesztõ és az alkotmányügyi bizottság egyaránt támogatott.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az elõterjesztõ és az alkotmányügyi bizottság által is támogatott módosító javaslatokat a T/4921/96. számú ajánlás 1., 3., 7., 9-22., 24., 25. és 28. pontjai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 223 igen szavazattal, 20 nem ellenében, 56 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat elfogadta.

(15.30)

A 27. pontban Csákabonyi Balázs az egységes javaslat 64. §-ának módosításával azt javasolja, hogy az Egészségbiztosítási Önkormányzat a Klub Aliga üdülõkomplexumot adja át a Kincstári Vagyoni Igazgatóságnak. A 26. pontban az alkotmányügyi bizottság pedig azt kezdeményezi, hogy az üdülõkomplexum ne kerüljön vissza állami tulajdonba.

Elõször a 27. pontot teszem fel szavazásra. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés a módosító javaslatot 207 igen szavazattal, 67 nem ellenében, 23 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most a törvényjavaslat egészérõl határozunk. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 1998. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 215 igen szavazattal, 81 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 108. § (2) bekezdése alapján az Országgyûlés felkérheti az Országgyûlés elnökét, hogy a köztársasági elnöktõl kérje a törvény sürgõs kihirdetését. Errõl az Országgyûlés vita nélkül határoz. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e azzal, hogy az Országgyûlés elnöke a törvény sürgõs kihirdetését kezdeményezze. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 224 igen szavazattal, 56 nem ellenében, 22 tartózkodás mellett úgy határozott, hogy az Országgyûlés elnöke kérje a törvény sürgõs kihirdetését a köztársasági elnöktõl.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a közhasznú szervezetekrõl szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az elõterjesztést T/4890. számon, az egységes javaslatot pedig T/4890/217. számon kapták kézhez az Országgyûlés tagjai. A záróvitához az alkotmányügyi bizottság ajánlást készített T/4890/233. számon.

Megkérdezem, hogy az alkotmányügyi bizottság részérõl kívánja-e valaki az ajánlást szóban is kiegészíteni. (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánja.

Tisztelt Országgyûlés! Kezdeményezem az egységes javaslathoz érkezett módosító indítványok együttes tárgyalását. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e az indítványommal. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a javaslatot elfogadta.

Megnyitom a záróvitát. Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett. A záróvitát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról történõ határozathozatal következik. Az ajánlás 4., 5., 6., 11., 13., 14., 18., 20. pontjai nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást, frakció nem kérte a szavazást, ezért ezekrõl nem szavaz az Országgyûlés.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a T/4890/233. számú ajánlás 1., 2., 3., 7-10., 12., 15-17., 19 és 21. pontjait, amelyeket az elõterjesztõ és az alkotmányügyi bizottság is támogat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 263 igen szavazattal, 5 nem ellenében, 42 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat elfogadta.

Most a törvényjavaslat egészérõl határozunk. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a közhasznú szervezetekrõl szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 224 igen szavazattal, 22 nem ellenében, 59 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az egészségügyrõl szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az elõterjesztést T/4459. számon, az egységes javaslatot pedig T/4459/394. számon kapták kézhez az Országgyûlés tagjai. A záróvitához az alkotmányügyi bizottság ajánlást nyújtott be T/4459/398. számon.

Megkérdezem, hogy az alkotmányügyi bizottság részérõl kívánja-e valaki az ajánlást szóban is kiegészíteni. (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánja.

Tisztelt Országgyûlés! Az egységes javaslathoz négy módosító javaslat érkezett. Kezdeményezem ezek együttes tárgyalását. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e az indítványommal. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége elfogadta a javaslatot.

Tisztelt Országgyûlés! Megnyitom a záróvitát. Megkérdezem, kíván-e valaki hozzászólni. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett, a záróvitát lezárom.

Most a módosító javaslatokról történõ határozathozatal következik. Az ajánlás 2. pontjában szereplõ indítvány nem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást, és frakció sem kérte a szavazást, ezért errõl nem határoz az Országgyûlés.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az elõterjesztõ módosító javaslatait a T/4459/398. számú ajánlás 1., 3. és 4. pontjai szerint, amelyeket az alkotmányügyi bizottság támogat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 265 igen szavazattal, 23 nem ellenében, 24 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat elfogadta.

Most a törvényjavaslat egészérõl határozunk. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az egészségügyrõl szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 231 igen szavazattal, 66 nem ellenében, 14 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a lopott vagy jogellenesen külföldre vitt kulturális javak nemzetközi visszaadásáról szóló UNIDROIT-egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája, részletes vitája és határozathozatala. Az elõterjesztést H/5159. számon, a bizottságok ajánlásait pedig H/5159/1- 3. számokon kapták kézhez az Országgyûlés tagjai.

Megadom a szót Szabó Zoltán államtitkár úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap