Kertész István Tartalom Elõzõ Következõ

KERTÉSZ ISTVÁN, a számvevõszéki bizottság elõadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! A számvevõszéki bizottság ülésén megtárgyalta a T/5396. számú törvényjavaslatot. Az ülésen az Állami Számvevõszék képviselõje megerõsítette, hogy a számviteli törvényre vonatkozó módosító javaslatokat hatáskörében ellenjegyezte, azok általuk folyamatosan véleményezésre kerültek. Ennek megfelelõen ellenvéleményeket, vitás tételeket nem említett ebben a témában.

A számvevõszéki bizottság szükségesnek és indokoltnak minõsítette az elénk terjesztett változtatásokat, hiszen ezek túlnyomó többségében a tavaly év végén elfogadott generális törvények - adó- és számviteli törvény - vonzatait tartalmazzák, illetve a kockázati tõketársaságokról és tõkealapokról szóló, elõttünk levõ javaslat tételeit foglalja magában.

Nem megismételve Göndör Pista, a gazdasági bizottság elõadója által hangoztatott fenntartásokat, a számvevõszéki bizottság 11 fõ jelenlétében 11 fõ igen szavazatával általános vitára, tárgyalásra alkalmasnak minõsítette az elõttünk levõ javaslatot. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap