Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Képviselõ Úr! Van némi igazság abban, amit mond. Engem az vezérelt, hogy az aláírások megvannak a sürgõsséghez. Tehát úgy is felfogható, hogy itt egy szóbeli indítvány hangzott el a sürgõsségre, amelyet a Ház elfogadott, bár valóban írásban kellett volna ezt benyújtani. De a Ház látható többsége ettõl eltekintett, és a szóbeli indítványt, amelynek egyéb feltételei egyébként megvoltak, elfogadottnak tekintette.

Most tehát, tisztelt Országgyûlés, szavazás következik, gombbal. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e az elõbbi törvényjavaslat sürgõs tárgyalásba vételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 248 igen szavazattal, 22 ellenszavazattal és 32 tartózkodással a törvényjavaslat sürgõs tárgyalásba vételét elfogadta. (Zaj.)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a sportról szóló 1996. évi LXIV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat határozathozatala. (Folyamatos zaj.) Dr. Nádori László, dr. Szigethy István, SZDSZ, és Veér Miklós, MSZP, képviselõtársaink önálló indítványát T/4003. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót dr. Szigethy István képviselõ úrnak, a napirendi pont elõadójának, aki válaszolni kíván a vitában elhangzottakra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap