Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Nem, köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a helyi önkormányzatok 1998. évi új címzett támogatásáról szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 208 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 4 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik személyi javaslat megtárgyalása. Az Országgyûlés elnöke a Házszabály 19. § (2) bekezdés g) pontjának megfelelõen személyi javaslatot terjesztett elõ H/5529. számon. Ebben a Deutsch Tamás lemondása miatt megüresedett helyre dr. Trombitás Zoltánt jelöli a kulturális bizottság tagjává. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 203 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal és 3 tartózkodás mellett a személyi javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Engedjék meg, hogy az Országgyûlés és a magam nevében a megválasztott bizottsági tagnak eredményes munkát kívánjak. (Taps.)

Tisztelt Országgyûlés! Most két perc technikai szünet következik. (Rövid szünet. - Számos képviselõ elhagyja az üléstermet.)

Tisztelt Országgyûlés! Most a munka törvénykönyvérõl szóló 1992. évi XXII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitája következik. Az elõterjesztést T/5385. számon, a foglalkoztatási bizottság ajánlását pedig T/5385/1. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Kiss Péter munkaügyi miniszter úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap