Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály szerint képviselõtársunk indítványának eleget kell tenni.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy támogatja-e az SZDSZ képviselõcsoportjától érkezett azon javaslatot, hogy a napirend egészüljön ki a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlõségük biztosításáról szóló törvényjavaslat tárgyalásával. Aki ezzel egyetért, igennel szavaz; aki nem, az nem; aki pedig nem kíván véleményt nyilvánítani, az tartózkodik. (Dr. Torgyán József: Ilyen nincs!) Kérem, szavazzanak! (Az eredményjelzõ táblán 97 igen, 25 nem, 67 tartózkodó szavazat jelenik meg. - Zaj.)

Tisztelt Országgyûlés! A Ház nem határozatképes, mint ahogy a szavazás eredményébõl látják. Megkérdezem, hogy van-e olyan képviselõtársunk a teremben, akinek nem mûködött a gépe. (Dr. Suchman Tamás, dr. Dobos Krisztina, dr. Pusztai Erzsébet jelentkezik.) Megkérem, hogy kapcsolják be Suchman Tamás képviselõ úr, Dobos Krisztina képviselõ asszony, Pusztai Erzsébet képviselõ asszony gépét!

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály ilyenkor azt mondja, hogy az elnöknek meg kell kísérelnie a Ház határozatképességének helyreállítását. (Sebõk János jelzi, hogy nem mûködik a gépe.) Kérem Sebõk János képviselõ úr gépét is bekapcsolni!

Tisztelt Országgyûlés! Miután megkíséreltem a Ház határozatképességének helyreállítását, újra szavazunk. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e az SZDSZ képviselõcsoportjából érkezett indítvánnyal, miszerint a napirend egészüljön ki a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlõségük biztosításáról szóló törvényjavaslat tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Az eredmény megjelenésekor taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

Tisztelt Országgyûlés! Az Országgyûlés 103 igen, 20 ellenszavazat és 80 tartózkodás mellett úgy döntött, hogy a napirend kiegészül a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlõségük biztosításáról szóló törvényjavaslat tárgyalásával. Az elõterjesztés tárgyalására holnap este kerül sor. Holnap reggel 9 órára rendkívüli házbizottsági ülést hívok össze, hogy a tárgyalás technikáját és az ezzel kapcsolatos egyéb kérdéseket megbeszéljük.

Tisztelt Országgyûlés! Most tehát a házbizottság napirendi ajánlásáról határozunk, figyelembe véve az elõzõ döntést. A házbizottság az Országgyûlés ülésének napirendjére, a tanácskozás idõtartamára, a felszólalási idõkeretekre, valamint az elõterjesztések együttes tárgyalására vonatkozó ajánlását kézhez kapták képviselõtársaim.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetértenek-e a házbizottság ajánlásával. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a házbizottság napirendi javaslatát elfogadta, amely kiegészül az elõzõkben hozott döntéssel.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az adótörvények és a számviteli törvény és egyes más törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása és lezárása. Két perc szünetet rendelek el. (Rövid szünet. - A képviselõk egy része elhagyja az üléstermet.)

Tisztelt Országgyûlés! Megkérem képviselõtársaimat, akik a teremben maradtak, hogy foglalják el helyüket. Folytatjuk a munkánkat. Tehát soron következik az adótörvények és a számviteli törvény és egyes más törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása és lezárása. Az elõterjesztést T/5396. számon, a bizottságok ajánlásait pedig T/5396/1. és 3. számokon kapták kézhez képviselõtársaim. Elõször az írásban elõre jelentkezett képviselõtársaimnak adom meg a szót.

Szeretném tájékoztatni képviselõtársaimat, hogy két képviselõtársunk jelezte írásban elõre a hozzászólási szándékát. Az egyikük azonban ismételt, sõt kétszeresen ismételt hozzászóló.

(15.50)

Tehát kérem azokat a képviselõtársaimat - mivel az a rend, hogy az ismételt hozzászóló utoljára kap szót -, akik szólni kívánnak, jelezzék elõre a hozzászólási szándékukat. Varga Mihály képviselõ úr. Más nem lesz? (Jelzésre:) Miklós László képviselõ úr.

Tisztelt Országgyûlés! Elsõnek megadom a szót Kelemen András képviselõ úrnak, MDF, aki írásban elõre jelezte hozzászólási szándékát; utána Varga Mihály képviselõ úrnak, utána Miklós Lászlónak, és utána Torgyán József képviselõ úrnak adom meg a... (Dr. Torgyán József: Tessék még szólni, hátha akar még valaki elõttem, elnök úr!) Már nem fogadok el, tehát (Dr. Torgyán József: Jó, köszönöm.) negyedik hozzászólóként következik. (Dr. Torgyán József: Már írásban volt; én vagyok a második, elnök úr!) Tisztelt Képviselõ Úr! Tegye meg az ügyrendi észrevételét hangosan, mert így csak ketten beszélgetünk, és még félreértik, hogy nem a tárgyról váltunk szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap