Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Szerettem volna jelezni az elnök úrnak, hogy bizonyára bokros teendõi közepette nem ért rá betekinteni a mai napra leadott felszólalók jegyzékébe, ahol írásban olyan sorrendiség megállapítása történt, hogy én mint ismételt felszólaló a második helyre rangsorolódom, miután más jelentkezõ nem volt.

Elnök úrnak, miután az írásbeli jelentkezéseket kell elõre venni, és a szóbeli jelentkezések csak ezt követõen kerülhetnek sorra, az írásbeli anyagnak megfelelõen Kelemen képviselõ urat kellett volna elsõ helyen jeleznie, második helyen engem; ezt követõen kellett volna felszólítania azokat, akik írásban nem jelentkeztek, hogy kívánnak-e még jelentkezni. És én úgy gondolom, igen tisztelt elnök úr, ezek után természetesen senki nem kifogásolta volna azt, hogy ön még másokat szólít a szónoki emelvényre.

Tehát én azt nehezményezem, hogy elnök úr az írásbeli elõterjesztést nem veszi figyelembe, hanem ettõl eltérõ módon jár el. De errõl nem kívánok ügyrendi vitát nyitni, azért jeleztem az elnök úrnak, hogy én ezzel nem értek egyet; de miután az elnök urat nagyon tisztelem, tessék szólítani mindenkit: én megvárom a végét. Köszönöm szépen. (Taps a Független Kisgazdapárt padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap