Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Kérdezem ezek után a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalásbavételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 273 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalásbavételét elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Veres János, Miklós László és Várnai László képviselõtársaink sürgõs tárgyalást kérve benyújtották a vámjogról, a vámeljárásról, valamint a vámigazgatásról szóló 1995. évi C. törvény módosítását kezdeményezõ T/5495. számú törvényjavaslatot. Kívánják az elõterjesztõk indokolni a sürgõsségi kérelmüket? (Senki sem jelentkezik.) Nem.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a törvényjavaslat sürgõs tárgyalásbavételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 278 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslat sürgõs tárgyalásbavételét elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Veres János és Miklós László képviselõtársaink, MSZP, sürgõs tárgyalást kérve új változatban benyújtották a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 1997. évi CIII. törvény módosítását kezdeményezõ T/5502. számú törvényjavaslatot. Az elõterjesztõk most sem kívánják indokolni sürgõsségi kérelmüket.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a törvényjavaslat sürgõs tárgyalásbavételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 275 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalásbavételét elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Hack Péter, SZDSZ, és Bihari Mihály, MSZP, képviselõtársaink sürgõs tárgyalást kérve benyújtották a Magyar Köztársaság Országgyûlésének Házszabályáról szóló 46/1994. szeptember 30-ai országgyûlési határozat módosítását kezdeményezõ H/5484. számú országgyûlési határozati javaslatot. Az elõterjesztõk nem kívánják indokolni sürgõsségi kérelmüket. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy az elõterjesztés sürgõs tárgyalásbavételéhez a jelenlévõ országgyûlési képviselõk kétharmadának igen szavazata szükséges.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalásbavételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 262 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal és 14 tartózkodással az országgyûlési határozati javaslatot sürgõs tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyûlés! A szociális bizottság Kónya Imre és Kutrucz Katalin képviselõtársaink, MDNP, által benyújtott, a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény módosításáról szóló T/5482. számú önálló indítványának tárgysorozatba-vételét elutasította. Az MDNP képviselõcsoportja kérte, hogy a tárgysorozatba-vétel tárgyában az Országgyûlés határozzon.

Megadom a szót Kutrucz Katalin képviselõ asszonynak a kérelem indokolására.

(17.10)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap