T. Asztalos Ildikó Tartalom Elõzõ Következõ

T. ASZTALOS ILDIKÓ ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! A Magyar Köztársaság és a Török Köztársaság közötti szabadkereskedelmi megállapodást 1997. január 8-án írták alá Budapesten. Ezt az Országgyûlés a 26/1997. számú országgyûlési határozatával egyhangúan megerõsítette. Az önök elõtt lévõ T/5581. számú törvényjavaslat célja a megállapodás kihirdetése. A török fél 1998. február 19-én diplomáciai jegyzékben közölte, hogy a megállapodást a török parlament is elfogadta, így 1998. április 1- jén az hatályba lép.

A megállapodás elõírásai kedvezõbb piacrajutási feltételeket biztosítanak mindkét ország vállalkozói és üzleti körei számára, így új lendületet adnak a magyar-török gazdasági kapcsolatok további fejlõdéséhez.

A kormány felhatalmazást kér, hogy a megállapodás egyes, kereskedelmi kedvezményeket érintõ részeirõl saját hatáskörben intézkedhessen.

Szeretném megköszönni a külügyi bizottság egyhangú támogatását, és kérem az Országgyûlést, hogy a törvényjavaslatot elfogadni szíveskedjen. Köszönöm megtisztelõ figyelmüket. (Taps az MSZP soraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap