Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! Az elõterjesztõ elõzetesen írásban minden frakció részére eljuttatta a támogatott módosító javaslatokat. Ezek szerint a T/5396/36. számú ajánlás 4., 13., 14., 25., 31., 32., 33., 34., 35., 37., 38., 40. pontjait, továbbá a T/5396/48. számú kiegészítõ ajánlás 2., 4., 5., 6., 8., 9., 10., 11., 13. pontjait az elõterjesztõ támogatja.

(12.20)

Tisztelt Országgyûlés! Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 16., 18., 20., 29. pontjaiban lévõ javaslatok elfogadását.

Most a támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyûlés. Kérdezem, elfogadja-e a tisztelt Országgyûlés a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés a támogatott módosító javaslatokat 228 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 13 tartózkodással elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekrõl a Házszabály értelmében még lehet szavazni. Az ajánlás 1. és a vele összefüggõ 5. pontjában Csizmár Gábor a személyi jövedelemadó-törvény, valamint a társasági adóról szóló törvény módosításait kezdeményezi. Ezekben a törvények egyes rendelkezéseibõl elhagyni javasolja a tartós adományozásra utaló szövegrészt. Frakciókérésre szavazunk.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatokat 169 igen szavazattal, 54 ellenszavazattal, 18 tartózkodással elfogadta.

Az ajánlás 3., valamint a kiegészítõ ajánlás 1. pontjai alternatív megoldást javasolnak a személyi jövedelemadó-törvény 1. számú melléklet 5. pontja új ponttal történõ kiegészítésére. Az indítványok adómentes költségtérítés jellegû bevételt fogalmaznak meg.

Elõször a költségvetési bizottság indítványáról határozunk a kiegészítõ ajánlás 1. pontja szerint.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés a módosító javaslatot 194 igen szavazattal, 45 ellenszavazattal, 3 tartózkodással elfogadta.

Az ajánlás 6. pontjában Tardos Márton a törvényjavaslat 14. § (1) bekezdésének elhagyását javasolja. A rendelkezés egy adózás elõtti eredménycsökkentõ tényezõt tartalmaz. A javaslat elfogadása kizárja az ajánlás 7. pontját és ezzel összefüggésben a 10. pontban lévõ indítványt.

Elõször tehát az ajánlás 6. pontjáról határoz az Országgyûlés. A bizottságok nem támogatják.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 46 igen szavazattal, 145 ellenszavazattal, 51 tartózkodással nem fogadta el.

Most az ajánlás 7. pontját és a vele összefüggésben lévõ 10. pontot teszem fel szavazásra Tardos Márton indítványai alapján. Ebben adózás elõtti eredménycsökkentõ tényezõ módosítását javasolja, valamint az adófizetési kötelezettségre utaló szabályok elhagyását kezdeményezi. A bizottságok nem támogatják. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatokat 48 igen szavazattal, 163 ellenszavazattal, 36 tartózkodással nem fogadta el.

A kiegészítõ ajánlás 3. pontjában a gazdasági bizottság a törvényjavaslatot új paragrafussal kívánja kiegészíteni. Ebben a társasági adóról szóló törvényben újabb adókedvezmény feltüntetését javasolják. A költségvetési bizottság nem támogatja.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés a módosító javaslatot 90 igen szavazattal, 150 ellenszavazattal, 11 tartózkodással nem fogadta el.

Az ajánlás 36. pontjában a gazdasági bizottság a törvényjavaslat 69. §-ának módosítását javasolja. Ebben a privatizációs törvény alapján gyakorolt szavazati jogra vonatkozó szabályok megváltoztatását kezdeményezik. A költségvetési bizottság támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja- e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 117 szavazattal, 127 ellenszavazattal, 8 tartózkodással nem fogadta el.

A kiegészítõ ajánlás 14. pontjában Farkas Imre a törvényjavaslat 74. § (5) bekezdésének kiegészítését javasolja. Ezzel összefüggésben a kiegészítõ ajánlás 15. pontjában javaslatot tesz a gazdasági társaságokról szóló törvény kiegészítésére is. A javaslatot a bizottságok támogatják. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatokat 98 szavazattal, 143 ellenszavazattal, 16 tartózkodással nem fogadta el.

Az ajánlás 39. pontjában Miklós László a törvényjavaslat 74. § (5) bekezdésének kiegészítésével a gazdasági társaságokról szóló törvény hatályát vesztõ rendelkezésének kiegészítését javasolja. A kiegészítõ ajánlás 16. pontjában pedig Farkas Imre a törvényjavaslat 74. §-ában a gazdasági társaságokról szóló törvény új bekezdéssel történõ kiegészítését javasolja, amelyben utal Miklós László módosító javaslata alapján hatályát vesztõ bekezdésre is. A két javaslat tehát alternatív tartalmú.

Elõször Miklós László javaslatáról határozunk az ajánlás 39. pontja alapján. A bizottságok nem támogatják.

(12.30)

Kérdezem, hogy az Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés a módosító javaslatot 50 igen szavazattal, 181 ellenszavazattal, 25 tartózkodással nem fogadta el.

Most Farkas Imre javaslatát teszem fel szavazásra a kiegészítõ ajánlás 16. pontja szerint. A bizottságok nem támogatják.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 26 igen szavazattal, 207 ellenszavazattal, 26 tartózkodással nem fogadta el.

A zárószavazásra jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a kockázati tõkebefektetésekrõl, a kockázati tõketársaságokról, valamint a kockázati tõkealapokról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést T/5395. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/5395/55. és 71. számon kapták kézhez.

Most megadom a szót Akar László pénzügyminisztériumi politikai államtitkárnak, aki a vitában elhangzottakra kíván válaszolni.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap