Zsigmond Attila Tartalom Elõzõ Következõ

ZSIGMOND ATTILA (MDNP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Nem értek egyet a bizottság jelentésével. Nem fogadom el a választ, amelyet a minisztériumtól kaptam. Nem fogadom el, mert alapvetõ ellentmondás van a jelentésben. Az elején arról szól, hogy a Miniszterelnöki Hivatal nem tart szükségesnek további törvényalkotást, miközben a végén a minisztérium egy soha nem hallott hulladéktörvény szigorúságával biztat.

Nem fogadom el, mert fenntartom, hogy az okot kell megszüntetni. Ugyanis ha a rabló nem tudja könnyû szerrel értékesíteni az orgazdáknál a színes fémet, nem lesz értelme a szobrokat, jelzõberendezéseket, temetõket tönkretenni, megcsonkítani, a rezet, alumíniumot, bronzot elrabolni. Tehát igenis elsõsorban kereskedelmi problémáról van szó. Nem fogadom el, mert a válasz sebezhetõ része, hogyha a kormánynak igaza van, és kellõ jogszabály rendelkezésre áll, akkor miért most eszmélnek az ellenõrzés fontosságára, amikor a jelentés szerint is több éve ismert bajról van szó. Nem fogadom el, mert nem tér ki a válasz az engedélyezõ felelõsségére és esetleges felelõsségrevonására.

Mivel hosszabb idõ nem áll rendelkezésemre annak kifejtésére, hogy még mi mindenért nem fogadom el, végezetül csak annyit szeretnék mondani, hogy azért sem fogadom el, hogy a téma súlyosságára továbbra is ráirányítsam a figyelmet.

Köszönöm szépen. (Szórványos taps az ellenzék padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap