Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Megkérdezem képviselõtársaimat, hogy kíván-e valaki hozzászólni. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezõ nincs.

Megkérdezem T. Asztalos Ildikó államtitkár asszonyt, hogy az Ipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Minisztérium nevében kíván-e szólni. (T. Asztalos Ildikó: Nem.) Az államtitkár asszony jelzi, hogy nem kíván szólni.

Tisztelt Országgyûlés! A gazdasági bizottság javasolja az Országgyûlésnek, hogy az interpellációra adott választ a kiegészítéssel együtt a Házszabály 117. §-a (4) bekezdésének b) pontja szerint fogadja el. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a bizottság jelentését. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kérem, hogy Kaszás Tibor, Farkas Gabriella gépét szíveskedjenek bekapcsolni! (A táblán megjelenõ eredmény: 128 igen, 40 nem, 22 tartózkodás.) Kérem a táblát törölni, a Ház határozatképes azokkal a képviselõtársakkal, akiknek a gépe nem volt bekapcsolva.

(15.10)

Ismételten kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a bizottság jelentését. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés az interpellációra adott bizottsági jelentést 134 igen szavazattal, 43 nem szavazattal, 21 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Dr. Medgyessy Péter pénzügyminiszter írásban válaszolt Göndör István magyar szocialista párti képviselõnek "A rendszerváltás elõtt felvett lakáshitelek feltételeinek megváltoztatása miatt kialakult problémák megoldása" címû interpellációjára. Megkérdezem Akar László államtitkár urat, hogy kívánja-e a válaszát szóban is kiegészíteni. (Jelzésre:) Az államtitkár úr jelzi, hogy nem kívánja.

Viszontválaszra megadom a szót Göndör István képviselõ úrnak. (Közbeszólások: Nincs jelen!) Göndör képviselõ úr nincs jelen a teremben, többen jelzik, hogy nem kíván a viszontválasz lehetõségével élni, de ez nem elégséges, mert meg kellene tudnom, elfogadja-e a választ. Ezért kérem a teremõröket, hogy szíveskedjenek értesíteni... (Zaj, közbeszólások.) Azt mondtam, hogy a teremõrök értesítsék. (Zaj.) Ki értesítené egyébként Göndör Istvánt, hogy az interpellációra sor került... Most egyelõre félreteszem, és áttérünk a következõ interpellációra.

Tisztelt Országgyûlés! Dr. Homoki János, a Független Kisgazdapárt képviselõje, interpellációt nyújtott be a miniszterelnökhöz: "Kik a felelõsök a rendõrség tavalyi adósságrobbanásáért?" címmel. Az interpellációra a miniszterelnök megbízásából a téma szerint feladat- és hatáskörrel rendelkezõ Kuncze Gábor belügyminiszter képviseletében az államtitkár úr válaszol.

Megadom a szót dr. Homoki János képviselõ úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap