Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hozzájárul-e ahhoz, hogy a privatizációért felelõs miniszter asszony írásban válaszoljon a feltett interpellációs kérdésre. (Zaj, felzúdulás az ellenzéki padsorokban.) Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Az eredményjelzõ táblán a következõ szavazási eredmény látható: 143 igen, 32 nem, 4 tartózkodás.) Pillanatnyilag nem volt határozatképes a Ház, illetve a Ház határozatképes, csak nem mindenki szavazott. (Zaj.)

Kérem szépen bekapcsolni Mayer Antal képviselõ úr gépét. Ki az, akinek nem mûködött még a gépe? Kérem, nyomja meg a mikrofon gombját! Pálfy István, Vadász István, Tokaji Ferenc, Nyakó István, Schalkhammer Antal, Horváth József, Szabados Tamás képviselõ urak. (Varga László és Mádi László folyamatosan jelentkezik.) Baranyai Lõrinc, Pozsgai Balázs, Jeszenszky Géza, Mustó István, Mádi László, Varga László gépét is kérem bekapcsolni.

Tisztelt Országgyûlés! Ismét felteszem a kérdést, de azért szeretném jelezni, hogy ezt a döntést a tisztelt Országgyûlés annak tudatában hozza meg, hogy nem lesz mód arra, hogy ezzel a kérdéssel a parlament foglalkozzon. (Közbeszólások az ellenzéki pártok padsoraiból.) Emellett azért a döntést a mostani parlament meghozhatja.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hozzájárul-e ahhoz, hogy írásban válaszoljon a miniszter asszony a feltett interpellációs kérdésre. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Dr. Szabó Iván és dr. Pusztai Erzsébet: Nem indokolta meg, hogy miért!) Közben azt kiabálják képviselõtársaink, hogy nem indokolta meg. Megindokolta, hogy miért kéri. Fölvezette, három percen keresztül indokolta, és a végén ez volt a javaslata. Most nincs helye ügyrendi vitának, képviselõ úr, sajnos, az Országgyûlés szavazott.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 167 igen szavazattal, 33 nem szavazattal, 18 tartózkodás mellett hozzájárult, hogy a miniszter asszony írásban válaszoljon az interpellációra. (Dr. Pusztai Erzsébet: Szégyen, gyalázat!)

(16.00)

Tisztelt Országgyûlés! Most visszatérünk Göndör István képviselõ úr interpellációjára, amire Medgyessy Péter miniszter úr írásban válaszolt. Akar László jelezte, hogy az írásbeli válaszhoz nem kíván kiegészítést fûzni. Kérdezem interpelláló képviselõ urat, elfogadja-e a választ.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap