Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Megkérdezem a kormány jelen levõ képviselõit, kíván-e valamelyikük szólni. (Nincs ilyen jelzés.) Nem jelentkezik senki.

Megkérdezem dr. Hack Péter urat, az alkotmányügyi bizottság elnökét, kíván-e a bizottság elõadót állítani. (Dr. Hack Péter nincs az ülésteremben. - Közbeszólások az SZDSZ soraiból: Nem!) Nem kíván.

Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Nem.

Mivel felszólaló nem jelentkezett, megkérdezem Lamperth Mónika képviselõ asszonyt, kíván-e az eddigiekhez hozzátenni valamit. (Derültség. - Dr. Lamperth Mónika: Nem.)

(20.20)

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát lezárom.

Mivel módosító javaslat nem érkezett, a törvényjavaslat elfogadásáról kell döntenünk. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az országgyûlési képviselõk tiszteletdíjáról, költségtérítésérõl és kedvezményeirõl szóló 1990. évi LVI. törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot. Az Országgyûlés 223 szavazattal, 5 ellenszavazattal, 31 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Következik a védjegyek és a földrajzi árujelzõk oltalmáról szóló 1997. évi XI. törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslat általános vitája. Bakonyi Tibor és képviselõtársai önálló indítványát T/5483. számon kapták kézhez.

Bejelentem, hogy az elõterjesztéshez módosító javaslat érkezett, ezért ma csak az általános vitára kerülhet sor.

Megadom a szót Bakonyi Tibor képviselõ úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap