Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Több képviselõtársunk nem jelentkezett hozzászólásra, a záróvitát lezárom. Gondolom, miniszter úr sem kíván szólni. (Dr. Baja Ferenc jelzi, hogy nem.)

Most tehát a módosító javaslatokról történõ határozathozatal következik. A T/4254/218. számú ajánlás 2., 3, 6., 7. és 11. pontjait Kiss Róbert képviselõ úr visszavonta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az alkotmányügyi bizottság által támogatott módosító javaslatokat a T/4254/216. számú ajánlás 1-6. pontjai, valamint a T/4254/218. számú ajánlás 1., 4., 5., 8., 9. és 10. pontjai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 292 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 21 tartózkodással a módosító javaslatokat elfogadta.

(12.00)

Most kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az állatok védelmérõl és kíméletérõl szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 294 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 23 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a sportról szóló 1996. évi LXIV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az elõterjesztést T/5387. számon, az egységes javaslatot pedig T/5387/63. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Az elõterjesztéshez módosító javaslat érkezett, ezért záróvitára kerül sor, amelyben senki nem jelezte hozzászólási szándékát, ezért a záróvitát lezárom.

Most tehát a módosító javaslatról határozunk. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e az elõterjesztõ módosító javaslatát az ajánlás 1. pontja alapján? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 245 igen szavazattal, 27 ellenszavazat és 43 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.

És most kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a sportról szóló 1996. évi LXIV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 250 igen szavazattal, 38 ellenszavazattal és 32 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta.

Most, tisztelt Országgyûlés, soron következik az adótörvények, a számviteli törvény és egyes más törvények módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az elõterjesztést T/5396. számon, az egységes javaslatot pedig T/5396/51. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Az egységes javaslathoz módosító javaslatok érkeztek, ezért záróvitára kerül sor. Egyetért-e az Országgyûlés azzal, hogy ezt egy szakaszban bonyolítsuk le? Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége az indítványt elfogadta.

Mivel képviselõtársaim nem jelezték hozzászólási szándékukat, a záróvitát egyben le is zárom. A miniszter úr sem kíván szólni.

Most tehát a módosító javaslatokról történõ határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatait a T/5396/53. számú ajánlás 1. és 2. pontja alapján. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 267 igen, 15 ellenszavazat és 36 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat elfogadta.

Most a zárószavazásra kerül sor, tisztelt Országgyûlés. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az adótörvények, a számviteli törvény és egyes más törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 237 igen, 64 ellenszavazat és 19 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Soron következik a kockázati tõkebefektetésekrõl, a kockázati tõketársaságokról, valamint a kockázati tõkealapokról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az elõterjesztést T/5395. számon, az egységes javaslatot pedig T/5395/72. számon kapták kézhez képviselõtársaim. A Házszabály 107. § (1) bekezdése alapján az egységes javaslathoz módosító javaslatok érkeztek, és errõl ajánlás készült T/5395/75. számon. Az alkotmányügyi bizottság nem kívánja módosító javaslatait indokolni.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e azzal, hogy a záróvitát egy szakaszban bonyolítsuk le. (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége ezzel egyetért.

Mivel képviselõtársaim nem jelezték hozzászólási szándékukat, a záróvitát le is zárom.

Most tehát a módosító javaslatokról történõ határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az alkotmányügyi bizottság által támogatott módosító javaslatokat a T/5395/75. számú ajánlás 1-7. pontjai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 312 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 6 tartózkodással a módosító javaslatokat elfogadta.

Erre tekintettel kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a kockázati tõkebefektetésekrõl, a kockázati tõketársaságokról, valamint a kockázati tõkealapokról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 313 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal és 3 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlõségük biztosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az elõterjesztést T/5374. számon, az egységes javaslatot pedig T/5374/111. számon kapták kézhez képviselõtársaim. A Házszabály megfelelõ rendelkezése szerint az egységes javaslathoz módosító javaslatok érkeztek, s ezekrõl ajánlás készült T/5374/117. számon. Az alkotmányügyi bizottság nem kívánja a módosító javaslatokat szóban is indokolni.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e ismét azzal, hogy egy szakaszban bonyolítsuk le a záróvitát. (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége ezzel egyetért.

Mivel képviselõtársaink nem jeleztek hozzászólási szándékot, a záróvitát lezárom.

Határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az alkotmányügyi bizottság által támogatott módosító javaslatokat a T/5354/117. számú ajánlás 1-5. pontjai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 321 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodással a módosító javaslatot elfogadta.

Most a határozathozatal következik... (Jelzésre:) Kökény Mihály miniszter úr most kíván szólni, akinek megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap