Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Képviselõ Asszony! Azt hiszem, képviselõ asszony rosszul értelmezi a Házszabályt, mert az (1) bekezdés a zárószavazással kapcsolatos módosító indítványokról szól. Az általam idézett (3) bekezdés - talán elkerülte a figyelmét - úgy szól, hogy a zárószavazás elhalasztását javasolhatja. Itt nem módosító javaslatokról van szó, hanem az elhalasztását javasolhatja, amirõl határoz a Ház. (Zaj az ellenzéki pártok padsoraiban. - Dr. Szabó Iván: Nincs bizottsági javaslat!) Majd aztán eldõl, hogy lesz-e módosító javaslat, vagy nem. Teljesen eltérõ két dologról van szó! Itt az elhalasztásáról van szó, és az elhalasztást pedig a kijelölt bizottság és az alkotmányügyi bizottság javasolhatja. (Zaj az ellenzéki pártok padsoraiban. - Demeter Ervin: Nem javasolta! Nincs javaslat!)

Egy kis türelmet kérek, tisztelt Országgyûlés! Hack Péter, az alkotmányügyi bizottság elnöke is szót kér, és szót kér Gellért Kis Gábor, a kijelölt bizottság elnöke is. (Zaj.) Tehát el fog dõlni, hogy ilyen javaslat elhangzik-e, errõl a Ház határoz; és utána pedig a bizottságok eldöntik, hogy benyújtanak-e módosító javaslatot, avagy sem. A dolog teljesen egyértelmû és teljesen tiszta.

Megadom a szót Hack Péter képviselõ úrnak, az alkotmányügyi bizottság elnökének. Megkérem képviselõtársaimat, hogy foglalják el helyüket!

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap