ELNÖK: Köszönöm, jegyző úr. Tisztelt Országgyűlés! Most a részletes vitára bocsátások következnek. Megkérem képviselőtársaimat, szíveskedjenek ellenőrizni, hogy kártyájukat elhelyezték-e a szavazógépben.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a lelkiismereti és a vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi CCVI. törvény módosításáról szóló T/5839. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 204 igen szavazattal, 32 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára az egyházkénti elismerés elutasításáról szóló H/5854. számú országgyűlési határozati javaslatot.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 207 igen szavazattal, 33 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a gyümölcsös ültetvények, valamint a gyümölcsösültetvény-méretet el nem érő, gyümölcsfával betelepített területek összeírásáról szóló 2006. évi XLVIII. törvény módosításáról szóló T/5708. számú törvényjavaslatot.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 248 igen szavazattal, 1 nem ellenében, tartózkodás nélkül részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a gazdasági és monetáris unióban megvalósuló stabilitásról, koordinációról és kormányzásról szóló szerződés Magyarország általi aláírásának támogatásáról szóló 5834. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 231 igen szavazattal, 22 nem ellenében, tartózkodás nélkül részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy az alkotmányügyi bizottság most a határozathozatalt követően a főemelet 58-as szobában ülést tart. Kérjük a bizottság tagjait, hogy szíveskedjenek megjelenni.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a lőfegyverekről és a lőszerekről szóló 2004. évi XXIV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitája a lezárásig. (Zaj. - Csenget.) A törvényjavaslatot T/5358. számon megismerhették.

Most az előterjesztői expozé következik. Megadom a szót Kontrát Károly úrnak, a Belügyminisztérium államtitkárának, a napirendi pont előadójának, 20 perces időkeretben.

Tisztelettel megkérem képviselőtársaimat, akik halaszthatatlan közfeladat ellátása miatt az üléstermet el kívánják hagyni, szíveskedjenek ezt csendben és mielőbb megtenni. Köszönöm megértésüket.

Államtitkár úr, öné a szó.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage