DR. VADAI ÁGNES (független): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Önt ént ön... - önt én egy nagyon intelligens embernek gondolom. (Derültség a kormánypártok soraiban.) Most bebizonyította, hogy az intelligenciát felül tudja írni a párthűség. Szégyellje magát, miniszter úr! Öntől megkérdeztem... (Felzúdulás a kormánypártok soraiban. - Közbekiáltások ugyanonnan.) Öntől megkérdeztem, hogy mit gondol a Horthy-kultuszról, és vajon feléled-e a Szálasi-kultusz is. Joggal kérdeztem meg, az elmúlt napokban ettől volt hangos a magyar sajtó.

Önök a Nemzeti alaptantervben Nyirő Józsefet akarják taníttatni az ifjúsággal, azt a Nyirő Józsefet, aki Szálasi parlamentjének volt a tagja, és Goebbelst istenítette (Folyamatos közbekiáltások a kormánypártok és a Jobbik soraiból.), majd az önök pártjának egy prominense, a Magyar Országgyűlés elnöke, aki 22 éve tagja ennek a Háznak, részt vesz ennek az embernek a rehabilitációjában. (Közbekiáltások, köztük a kormánypártok soraiból: Nagyon jól tette!) Szégyelljék magukat, képviselőtársaim! És nagyon-nagyon remélem, hogy egy nap majd a gyerekeiknek kell választ adni ezért a gyalázatos viselkedésért, amit a parlamentben és a parlamenten kívül mutatnak! (Közbekiáltások a kormánypártok soraiból, köztük: Idő! Idő!)

Szégyelljék magukat! A választ nem fogadom el. (Dr. Józsa István dr. Gaudi-Nagy Tamásra mutatva: Jegyzőkönyvbe! Azt mondta, lehet rettegni! - Dr. Gaudi-Nagy Tamás: Vállalom!)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage