ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! A képviselő asszony nem fogadta el a miniszteri választ. (Folyamatos közbekiáltások.)

Nézzék, ugye tudják, hogy tőlem nem áll távol, hogy akár berekesszem az Országgyűlés munkáját? (Felzúdulás a kormánypártok és a Jobbik soraiban.) Amennyiben elfáradtak esetleg a hosszú pünkösdi hétvége alatt, és nem bírnak csendben még egy interpellációs választ sem meghallgatni, nem beszélve a kérdésről, majd utána nem engedik feltenni az elnöklő alelnöknek, hogy a kérdést megfogalmazza, miszerint elfogadják-e a miniszteri választ vagy sem, akkor képes vagyok berekeszteni, és akár az önök kívánsága szerint - ahogy néhányan jelezték - a házbizottságot összehívni.

Ugyanis éppen olvasgatom az új országgyűlési törvény és a Házszabály idevaló rendelkezéseit (Novák Előd: Csak most? - Derültség.), és miután nehéz lenne egyenként felsorolni az összes olyan kormánypárti és jobbikos képviselőt, aki megzavarja a Ház működését ezekben a percekben, ezért kollektíven azt kérem önöktől és frakcióvezetőiktől, hogy tegyék lehetővé, hogy a következő órákban ennél sokkal nyugodtabb és békésebb hangvétel mellett folytatódhassék az ülés. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Amennyiben megengedik, akkor még egyszer a jegyzőkönyv számára mondom, hogy a képviselő asszony nem fogadta el a miniszteri választ.

Ezért megkérdezem most az Országgyűléstől, hogy önök hogyan szavaznak. Most döntsenek! (Szavazás. - Nyakó István: Szavazzatok Horthyra! - Lukács Zoltán: Micsoda szégyen!)

Az Országgyűlés 239 igen szavazattal, 44 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett a miniszter úr válaszát elfogadta. (Lukács Zoltán: Ez legalább világos!)

Ezzel az interpellációk végéhez érkeztünk, és áttérünk az azonnali kérdésekre.

Tisztelt Országgyűlés! Tukacs István, az MSZP képviselője, azonnali kérdést kíván feltenni a miniszterelnök úr számára: "Ezt akarta, miniszterelnök úr?" címmel. A miniszterelnök úr Navracsics Tibor miniszter urat jelölte ki válaszadónak. Megkérdezem Tukacs István képviselő urat, hogy elfogadja-e a válaszadó személyét, vagy megvárja a miniszterelnök úr érkezését a későbbi ülések valamelyikén.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage