ELNÖK: Tisztelt Képviselőtársaim! Megkérem önöket, hogy foglalják el helyüket. Ellenőrizzék, hogy kártyájukat megfelelően elhelyezték-e a szavazógépben, és kérem, szíveskedjenek a feladatra koncentrálni!

Tisztelt Országgyűlés! Most részletes vitára bocsátások következnek, ezért tisztelettel kérem önöket, hogy foglalják el helyüket, mert máris szavazunk.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló T/7029. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az előterjesztést 273 igen szavazattal, 4 nem ellenében, tartózkodás nélkül részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a Nemzeti Eszközkezelő működésével kapcsolatos egyes törvények módosításáról szóló T/7034. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az előterjesztést 287 igen szavazattal, 5 nem ellenében, tartózkodás nélkül részletes vitára bocsátotta. (Mozgás, zaj.)

Tisztelt Országgyűlés! Most tárgysorozatba-vételi kérelmekről határozunk. Megvárom, hogy képviselőtársaim helyet foglaljanak, különösen azok, akik érdekben fogunk most szavazni. (Zaj.)

Az LMP képviselőcsoportja korábban kérte, hogy a T/6953. számú törvényjavaslat tárgysorozatba-vételéről az Országgyűlés döntsön. A mai napon azt indítványozta, hogy erre a döntésre csak az Országgyűlés jövő heti ülésén kerüljön sor.

Az LMP képviselőcsoportja a határozati Házszabály rendelkezése alapján azt is kérte, hogy az Országgyűlés döntsön a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság által elutasított egyes törvényeknek a 2010/18/EU irányelv átültetése érdekében a szülői szabadság kötelező megosztásához szükséges módosításáról szóló T/6344. számú törvényjavaslat tárgysorozatba-vételéről. Ezzel kapcsolatban megadom a szót Ertsey Katalin képviselő asszonynak, aki a tárgysorozatba-vételi kérelmet kívánja indokolni. Parancsoljon, képviselő asszony!

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage