VÁGÓ GÁBOR (LMP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagyon szépen reagálnék arra, ami itt elhangzott, de inkább arra reagálnék, ami nem elhangzott el. Egy felszólalást vártam volna igazán, Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi biztos asszonytól. (Folyamatos közbeszólások a kormánypártok soraiból.) Elméletileg, tisztelt képviselő asszony, az ön feladata lett volna a nyugdíjak megvédése, s mivel csatlakozott a miniszterelnök úr, Lázár úr és Kósa úr által jegyzett politikai nyilatkozathoz, ezért az ön feladata lett volna ezen politikai nyilatkozatban foglalt elvek végrehajtása is.

Ehhez képest, amikor az ön feladatáról beszélünk és vitatkozik a parlament, meg sem szólal. Úgy gondolom, tisztelt nyugdíjvédelmi biztos asszony, hogy ön nemhogy megvédi a nyugdíjakat, inkább a nyugdíjakat eltőzsdézi az a kormány, aminek ön a része.

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Nagyon örülök, hogy benn van a teremben. (Orbán Viktor: Ez kölcsönös. - Derültség a Fidesz soraiban.) Most az ön szavahihetőségéről is szó van, hiszen ön jegyezte azt a politikai nyilatkozatot, amit én szó szerint átmásoltam, és szó szerint tettem be most a Ház elé. Ugyanúgy Lázár úr és Kósa úr, de az összes képviselő, aki a kormánypárti oldalon ül, a saját maga másfél évvel ezelőtti álláspontjával megy szembe, amennyiben nem javasolja tárgysorozatba-vételre ezt a határozati javaslatot.

Itt a nyugdíjrendszer kapcsán nagyon örülnék - amit Tukacs úr is mondott -, ha volna egy nemzeti konszenzus és egy hosszú távú vita, és nemcsak egy sunyi nyugdíjreform, de én már annak az apró lépésnek is örülnék, hogy az egyéni számlák kérdésével kapcsolatban tisztán tudjunk látni, hiszen három különféle vélemény jött ki eddig a kormányzati körökből. Nem lesz így a jövő nyugdíjasainak nyugdíja, ha önök így állnak hozzá, ilyen cinikus módon!

Köszönöm szépen. (Taps az LMP soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage