ELNÖK: Köszönöm szépen, képviselő úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Most a határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, tárgysorozatba veszi-e a Jávor Benedek, Vágó Gábor és Scheiring Gábor LMP-s képviselőtársaink által előterjesztett P/6940. számú politikai nyilatkozattervezetet.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 92 igen szavazattal, 257 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett az előterjesztés tárgysorozatba-vételét elutasította.

Tisztelt Országgyűlés! Most soron következik a kisajátításról szóló 2007. évi CXXIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Tarnai Richárd kereszténydemokrata néppárti képviselő önálló indítványát T/4719. számon, az egységes javaslatot pedig T/4719/7. számon kapták kézhez a képviselőtársaim.

Az egységes javaslathoz benyújtott módosító javaslatokról az alkotmányügyi bizottság elkészítette ajánlását, amely T/4719/10. számon érhető el. Kezdeményezem, hogy a két benyújtott módosító javaslatot összevontan tárgyalja az Országgyűlés. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.)

Ez látható többség, köszönöm szépen. Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a javaslatot elfogadta.

Felhívom szíves figyelmüket, hogy a záróvitában a képviselőcsoportok számára 5-5 perc, a független képviselők számára pedig összesen 3 perc áll rendelkezésre.

Megnyitom a záróvitát az ajánlás 1. és 2. pontjára, és megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni. (Jelzésre:) Igen, megadom a szót Font Sándor képviselő úrnak, a Fidesz frakciójából. Parancsoljon, képviselő úr!

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage