ELNÖK: Jó reggelt kívánok! Tisztelt Országgyűlés! Köszöntöm önöket. Önök közül biztos vannak olyanok, akikkel éjfélkor még együtt búcsúztunk a teremtől, kérdeztem is a teremben a kollégákat, hogy nincs-e egy hálózsák, mert néhányan szerintem elaludnánk itt valahol, hogy a reggeli kezdésről le ne késsünk; azt mondták, hogy jobb, hogyha mindenki hazamegy. Így aztán hazamentünk, aludtunk, és most itt vagyunk.

Köszöntök mindenkit június 5-én, az év 157. napján, még 209 nap van hátra, és hogyha kíváncsiak rá, akkor a Fatimék, a Bánok, a Bédák, a Békék és a Bonifácok ünneplik névnapjukat - ilyet nem látok a teremben, úgyhogy csak maximum a televízió képernyői előtt szoktam önöket ilyenkor reggel két-három adattal szórakoztatni, hogy mik történtek ezen a napon. 1446-ban a pesti Országgyűlésen Hunyadi Jánost kormányzóvá választják ezen a napon, tehát ha valaki esetleg szeretné ezt megjegyezni magának. (Dr. Rétvári Bence: Ott van a címere!) De talán még fontosabb, hogy 1849-ben Kossuth Lajos és kormánya Pestre helyezi át székhelyét.

Mi meg ülésezünk a mai napon, a tavaszi ülésszak 37. ülésnapján, Földesi Gyula és Nyakó István jegyző urak a jegyzők, ők lesznek a segítségemre, és az elfogadott napirendünknek megfelelően most a napirend előtti felszólalásokra kerítünk sort. Azt ugye nem kell jeleznem, hogy hamarosan határozatképesség szükséges, úgyhogy igyekezzenek azt biztosítani majd, a napirend előtti hozzászólások idején még nem.

Elsőként megadom a szó Kalmár Ferenc András képviselő úrnak, a KDNP frakciójából: "Nemzetpolitikai kihívások" címmel. Képviselő úr, öné a szó öt percben.

Következő

Eleje Tartalom Homepage