ELNÖK: A kormány előzetesen jelezte, hogy majd írásban válaszol a képviselő úr napirend előtti hozzászólására.

Ezzel a napirend előtti kör végéhez érkeztünk.

Határozathozatalokra térünk át. Ha mindenki elfoglalta a helyét, akkor megkezdem a részletes vitára bocsátások szavaztatását.

Tisztelt Országgyűlés! Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény hatálybalépésével összefüggő átmeneti rendelkezésekről és törvénymódosításokról szóló T/7415. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak most! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 221 igen szavazattal, 9 nem ellenében, tartózkodás nélkül részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló T/7417. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak most! (Szavazás. - A táblán megjelenő eredmény: 221 igen, 12 nem, 0 tartózkodás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 222 igen szavazattal, 12 nem ellenében, tartózkodás nélkül részletes vitára bocsátotta.

Megvárom, hogy a képviselő úr ellenőrizhesse a gépét. Amennyiben nem működik, akkor majd megkérem a teremben a kollégákat, hogy nézzék meg a képviselő úr gépét. A jegyző úr majd segít, hogy a továbbiakban működik-e. Legfeljebb hozzáadom minden egyes körben.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az igazságszolgáltatást érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak kivételes sürgős eljárásban történő határozathozatala és a zárószavazás. Az előterjesztés T/7410. számon, a kijelölt bizottság ajánlása pedig T/7410/4. számon a hálózaton elérhető.

(9.50)

Most határozathozatalokra kerítünk sort. A határozati házszabályi rendelkezések kivételes és sürgős eljárásra vonatkozó 128/D. § (2) bekezdése alapján az Országgyűlés egy szavazással dönt a kijelölt bizottság által támogatott módosító javaslatokról, amelyek közül külön szavazás kérésére nincs lehetőség az új szabályaink szerint.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a T/7410/4. számú ajánlás 1., 2., 3., 4., 5. és 7. pontjaiban szereplő, a bizottság által támogatott javaslatokat. Kérem, szavazzanak most! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 235 igen szavazattal, 12 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta a javaslatsort.

A további indítványról, amely megkapta a szükséges bizottsági támogatást, az Országgyűlésnek még döntenie kell. Az ajánlás 6. pontjában Steiner Pál és Lamperth Mónika a 3. § nyitó szövegrészében rövidítést terjeszt elő. A javaslat összefügg a 8. pontban lévő indítvánnyal, így ezekről együtt szavazunk most. (Szavazás.)

Az Országgyűlés 13 igen szavazattal, 236 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el a javaslatokat.

A módosító javaslatokról történő határozathozatal végére értünk.

Most a határozati házszabályi rendelkezések 128/D. § (3) bekezdése értelmében a zárószavazás következik. A határozathozatal előtt megkérdezem, hogy a kormány álláspontját ki kívánja ismertetni. (Nincs jelentkező.) Amennyiben nem jelzi ezt senki, akkor szavazunk.

Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a T/7410. számú előterjesztést annak imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak most! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 237 igen szavazattal, 12 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta a javaslatot.

Tisztelt Országgyűlés! 9 óra 52 perc van, a határozathozatalok végére érkeztünk. Ez azt jelenti, hogy folytatjuk a munkánkat pár másodperc szünet múlva. Várjanak egy pillanatra, legyenek szívesek, mert egy jegyzői bejelentés még hátravan.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage