ELNÖK: Köszönöm szépen, jegyző úr.

Tisztelt Országgyűlés! Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat a külön szavazásra kért javaslat kivételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 251 igen szavazattal, 92 nem ellenében, 1 tartózkodó szavazattal elfogadta.

A második kiegészítő ajánlás 1. pontjában az egészségügyi bizottság a törvényjavaslatot a kamarai törvény módosításával egészíti ki. Az előterjesztő támogatja, de az LMP kérésére arról külön szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 234 igen szavazattal, 105 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

Frakciókérésre és bizottsági állásfoglalásra figyelemmel még további javaslatról is döntenünk kell.

Az 5. pontban Kiss Sándor és Gyenes Géza a 10. §-ban az egészségbiztosítási törvény 69. §-át egészítik ki kamatfizetési kötelezettséget tartalmazó szabállyal. A bizottságok nem támogatják. És önök? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 62 igen szavazattal, 282 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

A 7. pontban Tukacs István és képviselőtársai a 13. § a) pontjának elhagyását kezdeményezik, amely az egészségbiztosítási törvényben szövegcserés módosítást tartalmaz. Az MSZP kérésére szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 63 igen szavazattal, 280 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

Az ajánlás 11. pontjában ugyancsak Tukacs István és képviselőtársai a 18. § elhagyását javasolják. Az MSZP kérésére szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 94 igen szavazattal, 247 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

(18.10)

Az ajánlás 13. pontjában Tukacs István és mások a 20. §-ban az egészségügyi törvény 155. § (4) bekezdése helyébe új rendelkezést léptetnek, amelyben kormányfeladatot terjesztenek elő az MSZP kérésére. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 64 igen szavazattal, 277 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

A 35. pontban Gyenes Géza és Kiss Sándor a 35. §-ban az egészségügyi tevékenység végzéséről szóló törvény 12/C. §-át módosítják. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 59 igen szavazattal, 281 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

A 64. pontban Tukacs István és mások a 64. § (2) bekezdésében a gyógyszer-forgalmazási törvény 35. § (2) bekezdés b) pontjának elhagyását kezdeményezik. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 47 igen szavazattal, 279 nem ellenében, 15 tartózkodás mellett elutasította.

Tisztelt Képviselőtársaim! Határozathozatalunk végére értünk. A zárószavazásra a jövő heti ülésünkön kerül sor.

Most tárgysorozatba-vételi kérelmekről határozunk.

Az LMP képviselőcsoportja a határozati Házszabály rendelkezése alapján kérte, hogy az Országgyűlés döntsön az emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság által elutasított, a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi CCVI. törvény módosításáról szóló T/7146. számú törvényjavaslat tárgysorozatba-vételéről.

Megkérdezem Szabó Timea képviselő asszonyt, hogy kívánja-e a tárgysorozatba-vételi kérelmet indokolni öt percben. (Szabó Timea: Igen.) Megadom a szót. Parancsoljon, képviselő asszony!

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage