DR. LENHARDT BALÁZS (független): Nem. A tények fájnak, és államtitkár úr, amiket elmondtam, az nem sértő és gyűlöletkeltő volt, hanem a jelenlegi magyar valóság, mert mindnyájan ülhettünk volna abban a kocsiban, amiből Olaszliszkán kirángatták a gyermekei szeme láttára Szögi Lajost, és mindnyájan járhattunk volna abban az utcában, amit a cigányok magukénak éreztek, és ezért akarták meglincselni a szerencsétlen áldozatot.

A másik oldalon, amit említett, valóban így van. A csepeli rabbi állítólagos támadója, amely esetnek szemtanúja nem volt, csupán a szóbeli vallomás és a beismerő vallomás - ami nyilván erőteljes nyomás hatására is született meg - állt rendelkezésre, és két év letöltendőt kapott. De hadd említsem a Schweitzer rabbit ért állítólagos verbális inzultust is, amikor utána maga Áder János kereste föl és kért személyesen bocsánatot az úgymond sértett rabbitól.

Én azt kérdezem, államtitkár úr (Az elnök csenget.), hogy a naponta megalázott, megvert, sőt akár meggyilkolt magyaroktól ki fog bocsánatot kérni. (Taps a Jobbik soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage