DR. ARADSZKI ANDRÁS (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A zárószavazás előtti módosító indítványok elsődleges indoka az volt, hogy a tisztelt Ház a legutóbbi szavazáskor elfogadta azt a módosító indítványt, amely szerint az előzetes konzultáció intézményét meg kell tartani a jövőben is a környezetvédelmi hatósági eljárásokban. Ebből következik az, hogy a törvényjavaslat címe is meg kell hogy változzon, mert most már csak a vízgazdálkodással kapcsolatos rendelkezéseket tartalmazza.

Egyetértve egyébként a Magyary-program előírásaival, előirányzatával, nevezetesen, hogy egyszerűsíteni kell a közigazgatás rendszerét és az eljárásokat, úgy gondoltuk és a tisztelt Ház is úgy gondolta, hogy az előzetes konzultáció kiiktatását a rendszerből tapasztalatok hiányában még korai lett volna megtenni.

Ezért a zárószavazás előtti módosító az e módosítás miatti koherenciazavarokat iktatja ki, és a továbbiakban még a vízgazdálkodási törvénynek egy hulladékgazdálkodáshoz kapcsolódó mellékletét módosítja. Így összességében azt lehet elmondani, hogy a törvényjavaslat megfelelő módon tudja szabályozni az eljáráscsökkentéssel, az eljárási nehézségekkel kapcsolatos szándékokat, ezért a magam és a Kereszténydemokrata Néppárt részéről a módosító javaslat elfogadását javasolom.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage