ELNÖK: Köszönöm, Simon képviselő úr. Megkérdezem Rubovszky György urat, hogy kíván-e szólni. (Dr. Rubovszky György: Nem. - Dr. Gaudi-Nagy Tamás: Kérj elnézést!)

Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal következik. Emlékeztetem önöket, a bizottság úgy foglalt állást, hogy a képviselő úr mentelmi jogát az Országgyűlés ne függessze fel.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy felfüggeszti-e Rubovszky György országgyűlési képviselő mentelmi jogát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 34 igen szavazattal, 282 nem ellenében, tartózkodás nélkül Rubovszky György mentelmi jogát nem függeszti fel.

Tisztelt Országgyűlés! Az MSZP képviselőcsoportja a Házszabály rendelkezése alapján kérte, hogy az Országgyűlés döntsön az alkotmányügyi bizottság által elutasított, a bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló 2011. évi CLXII. törvény és az ügyészségről szóló 2011. évi CLXIII. törvény módosításáról szóló T/11530. számú törvényjavaslat tárgysorozatba-vételéről.

Megkérdezem, hogy az előterjesztők részéről kívánja-e valaki a tárgysorozatba-vételi kérelmet indokolni 5 perces időkeretben. A képernyőn látom, hogy jelentkezik Bárándy Gergely képviselő úr. Megadom a szót, hallgatjuk.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage