DR. VEJKEY IMRE (KDNP): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Tekintettel arra, hogy Orbán Balázs államtitkár úr már kifejtette szakmai válaszát az előttünk elhangzottakban, illetve Balla György frakcióigazgató úr is már részint kifejtette azokat a politikai válaszokat, amelyeket meg kívántam adni, csak nagyon röviden reagálnék az ellenzéki felszólalásokra.

Az ellenzéki felszólalások mind a törvényjavaslat elutasítására vonatkoztak. Az ellenzéki felszólalások semmitmondóak voltak, demagógiával terhesek voltak és önelégültek voltak. (Arató Gergely: Ezt így írta meg Rogán?) Erre csak három példát kívánok megadni. Az egyik példa például Arató Gergely DK-s vezérszónok felszólalásában rejtőzött, aki magát Grósz Károlyt és kormányát dicsérte, azt a Grósz Károlyt, aki az 1956-os szabadságharcunkat ellenforradalomnak minősítette. (Arató Gergely: Azt mondtam, annál is rosszabbak vagytok!)

Erre a demagógiára, semmitmondásra és önelégültségre ugyancsak kiváló példa a Momentum felszólalása Fekete-Győr András részéről, aki azt mondta szó szerint, hogy „egyetlen demokrata szövetség van itt a parlamentben”, a Gyurcsány-féle szövetség  ez hangzott el itt, tisztelt hölgyeim és uraim.

A harmadik pedig, amit idehoznék önök elé: a Nyugat moralitását dicsőítette az MSZP és a Párbeszéd, Hiller István és Mellár Tamás. Azt a moralitást dicsérték, ami a kereszténység helyébe egy globális világrendet akar erőszakkal léptetni. Azt a moralitást dicsérték, hogy nemcsak a társadalom értékrendszerét, hanem annak teljes struktúráját is ki akarják forgatni a rendes kerékvágásból, és azt a moralitást dicsérték, amely megtévesztő és álságos egy jobb világ eszményének a hamis hirdetésével. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage