ELNÖK: Köszönöm, jegyző úr. Tisztelt Országgyűlés! Most az esküokmányok aláírására kerül sor. Felkérem Vinnai Győző jegyző urat, hogy aláírásra készítse elő az okmányokat, Ráczné Földi Judit képviselő asszonyt pedig, hogy kézjegyével lássa el azokat. (Megtörténik.  Az esküokmányt aláírató Vinnai Győző átadja az aláírt esküokmány egyik példányát Ráczné Földi Juditnak, akinek elsőként Gyurcsány Ferenc, majd Vargha Tamás, Kocsis Máté, dr. Simicskó István, Ungár Péter, dr. Lukács László György, Ritter Imre, Orbán Viktor és dr. Vadai Ágnes gratulál.) Köszönöm.

(15.40)

Tisztelt Országgyűlés! Felkérem Szűcs Lajos és Hiszékeny Dezső jegyző urat, a határozati házszabály alapján ellenőrizzék Ráczné Földi Judit képviselő asszony esküokmányának érvényességét. (Megtörténik.) Köszönöm.

Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a jegyző urak Ráczné Földi Judit képviselő asszony esküokmányát szabályszerűnek találták.

Képviselő asszonynak az Országgyűlés és a magam nevében eredményes munkát és sok sikert kívánok.

Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy Ráczné Földi Judit képviselő asszony úgy nyilatkozott, hogy vele szemben összeférhetetlenség áll fenn, így az összeférhetetlenség fennállása alatt az Országgyűlés és az országgyűlési bizottságok ülésén tanácskozási és szavazati jogát nem gyakorolhatja, indítványt nem nyújthat be, javadalmazásra nem jogosult.

Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy az országgyűlési képviselők létszáma 199 fő.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik ma kezdődő ülésünk napirendjének megállapítása. A napirendre, az ülés időtartamára, a felszólalási időkeretekre az elnöki jogkörben előterjesztett javaslat alapján döntünk.

Tájékoztatom önöket, hogy a Házbizottság mai rendkívüli ülésén nem alakult ki konszenzus, így az elnöki jogkörben előterjesztett javaslat szerint az orosz-ukrán háború egyéves évfordulójáról szóló H/3086. számú határozati javaslatot uniós napirendi pontként tárgyalja az Országgyűlés.

Tisztelt Országgyűlés! Most sürgősségi javaslatról döntünk. Az előterjesztő azt kezdeményezte, hogy az Európai Bizottsággal való megegyezés érde-kében a vagyonnyilatkozatokkal kapcsolatos szabályok módosításáról szóló T/3131. számú előterjesztést sürgős eljárás keretében, még ezen az ülésen tárgyalja meg az Országgyűlés. Felkérem Szűcs Lajos jegyző urat, ismertesse a sürgősségi javaslatot. Jegyző úr!

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage