DR. SZŰCS LAJOS jegyző: (Zaj.  Az elnök csenget.) „Az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. (II. 24.) országgyűlési határozat  a továbbiakban határozati házszabály  60. § (1) bekezdése alapján a kormány nevében indítványozom az Európai Bizottsággal való megegyezés érdekében a vagyonnyilatkozatokkal kapcsolatos szabályok módosításáról szóló T/3131. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalását. A sürgős tárgyalás a törvényjavaslat mielőbbi elfogadása miatt szükséges.

Javasolom, hogy a törvényjavaslat általános vitájára 2023. március 7-én, kedden, a napirend előtti felszólalásokat követően harmadik napirendi pontként kerüljön sor; módosító javaslat benyújtására 2023. március 7-én, kedden, az általános vita lezárásáig legyen lehetőség; a részletesvita-szakasz a törvényjavaslat általános vitájának lezárásával nyíljon meg; a Törvényalkotási Bizottság a határozati házszabály 46. § (1) bekezdése szerinti tájékoztatás beérkezését követően, de a 46. § (2) bekezdésében meghatározott határidő előtt értékelhesse a részletes vitát lezáró bizottsági módosító javaslatokat.

A fentiekre tekintettel a határozati házszabály 15. § (4) bekezdése alapján kezdeményezem az Országgyűlés 2023. március 6-ával kezdődő ülése napirendi javaslatának kiegészítését a jelzett törvényjavaslat általános vitájával, annak érdekében, hogy a szóban forgó törvényjavaslat a 2023. március 20-ával kezdődő héten elfogadásra kerüljön.

A napirendi javaslat módosítását a törvényjavaslat mielőbbi elfogadásához fűződő kiemelt kormányzati érdek indokolja, figyelemmel az Európai Bizottsággal való megegyezés szükségességére.”

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage