ELNÖK: Tisztelt Képviselőtársaim! Mielőtt folytatnánk a vitát, engedjék meg, hogy nagy tisztelettel és sok szeretettel köszöntsem Juan Miguel Zubiri urat, a Fülöp-szigeteki Köztársaság Szenátusának elnökét (Taps.  A páholyban helyet foglaló Juan Miguel Zubiri felállva köszöni meg a tapsot.), Pia Cayetano és Joseph Victor Ejercito szenátorokat, valamint kíséretüket. (Taps.  A szenátorok felállva köszönik meg a tapsot.)

(14.10)

Nagy megtiszteltetés, hogy a diplomáciai kapcsolatok felvételének 50. évfordulója alkalmából hazánkba látogatott elnök úr, az első Fülöp-szigeteki közjogi méltóság, aki Magyarországra látogat. A két ország keresztény értékeken és kölcsönös tiszteleten alapuló baráti kapcsolatában kiemelt szerepe van a törvényhozásaink közötti együttműködésnek. Ebben kulcsszerepe van Zubiri elnök úrnak, aki a Fülöp-szigeteki-magyar baráti csoport elnökeként elkötelezetten építi a parlamenti kapcsolatokat a magyar Országgyűléssel és hazánkkal, ezzel hozzájárulva a két nép barátságához. Köszönjük, elnök úr, és Isten hozta önöket Magyarországon. (Taps.)

A vita folytatásaként pedig Nacsa Lőrinc képviselő úr következik, a KDNP képviselőcsoportjának vezérszónoka. Öné a szó, parancsoljon!

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage