ELNÖK: Még mielőtt megadnám a szót Répássy államtitkár úrnak (Szabó Szabolcs: Nem is muszáj!), aki nyilvánvalóan a jogszabályi környezetre tekintettel megadja a kormány nevében azt a választ, amihez a kormánynak egyébként semmi köze, az, hogy végighallgathattuk az ön hozzászólását, képviselő úr, az az ülésvezetés legelemibb szabályainak a durva megsértésével volt csak elképzelhető részemről. (Novák Előd: Húha!) Tettem ezt annak érdekében, hogy ne mondhassa azt, hogy önbe fojtottam a szót.

Kezdjük azzal, hogy ön gyakorlatilag az ülésvezetést vagy a házvezetést bírálta, ami sajnos az alapszabály vagy a házszabály szerint legalábbis vita tárgyát képezheti, hogy megengedette a képviselőknek. Azt hiszem, hogy inkább nem. Tehát napirend előtti felszólalást ürügyként használni arra, hogy egyébként a Ház működéséről a kormányt kérdezzék, amelyiknek ehhez semmi köze, ez visszaélés a házszabállyal. (Novák Előd: Titokgazda!)

De szerintem képviselő úr nagyjából demonstrálta önmaga a felszólalásával azt, hogy mi a probléma önnel (Derültség az ellenzéki pártok padsoraiból.), úgyhogy innentől kezdve a többit, azt hiszem, Répássy Róberttől fogja hallani. Parancsoljon! (Szabó Szabolcs: Kényszerzubbonyt kellene hozatni!  Dr. Vadai Ágnes: Többet!)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage