ELNÖK: Köszönöm szépen, képviselő úr. Most tisztelettel megkérdezem Gurmai Zita képviselő asszonyt, hogy kíváne élni a felszólalás lehetőségével. (Dr. Gurmai Zita: Nem.) A képviselő asszony nem kíván élni ezzel.

Tisztelt Országgyűlés! Most a határozathozatal következik. Emlékeztetem önöket, hogy a bizottság úgy foglalt állást, hogy a képviselő mentelmi jogát az Országgyűlés ne függessze fel, mivel az elnöki javaslat nem kapott többséget. Felhívom szíves figyelmüket, hogy a mentelmi jog felfüggesztéséhez a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy felfüggesztie Gurmai Zita országgyűlési képviselő mentelmi jogát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés Gurmai Zita képviselő asszony mentelmi jogát 138 igen szavazattal, 52 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül felfüggesztette.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az Országgyűlés bizottságainak létrehozásáról, tagjainak és tisztségviselőinek megválasztásáról szóló 11/2022. V. hó 2-án kelt országgyűlési határozat módosításáról történő határozathozatal. Az elnöki jogkörben előterjesztett S/7428. számú javaslatot a honlapunkon már valamennyien megismerhették.

Most felkérem Hiszékeny Dezső jegyző urat, hogy ismertesse az elnöki jogkörben előterjesztett személyi javaslat tartalmát. Parancsoljon, jegyző úr!

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage