ELNÖK: Megköszönöm miniszterhelyettes úr válaszát. Tisztelt Országgyűlés! Tájékoztatom önöket, hogy a további napirenden kívüli felszólalásra jelentkezett képviselők névsora a parlamenti informatikai hálózaton elérhető. A napirend előtti felszólalások végére értünk.

Tisztelt Országgyűlés! Emlékeztetem önöket, hogy Orosz Anna országgyűlési képviselő asszony 2024 márciusában mentelmi joga megsértésére vonatkozó bejelentést tett az Országgyűlés elnökénél, aki a bejelentést megvizsgálásra átadta a Mentelmi Bizottságnak. A Mentelmi Bizottság 2024. április 8-ai ülésén az ügyben rendelkezésre álló iratokat megvizsgálta. A bizottság megállapította, hogy Orosz Anna országgyűlési képviselő mentelmi jogát nem sértették meg, tekintettel arra, hogy az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény 74. § (2) bekezdése értelmében a mentelmi jog nem képezi akadályát az országgyűlési képviselőnek a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény szerinti eljárás során tanúként történő meghallgatását. (Mozgás.)

Tisztelt Országgyűlés! Megkérem képviselőtársaimat, szíveskedjenek a helyüket elfoglalni.

Tisztelt Országgyűlés! Sulyok Tamás köztársasági elnök úr államtitkári megbízatás megszűnéséről és új államtitkár kinevezéséről szóló átiratot küldött az Országgyűlésnek. Felkérem Szűcs Lajos jegyző urat, hogy ismertesse a köztársasági elnök úr átiratát. Jegyző úr!

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage