ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! A határozati javaslat tárgyalását lezárom.

Tisztelt Ház! Soron következik a köztársasági elnök tisztségétől való megfosztására irányuló kezdeményezés elutasításáról szóló határozathozatal.

Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy az Alaptörvény 13. cikkének (3) bekezdése alapján a megfosztási eljárás megindításához az országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges. A kezdeményezésről az Országgyűlés vita nélkül határoz.

A szavazás titkos. Most ismertetem a titkos szavazás menetét. A képviselők az Országház alsóházi üléstermének Duna-parti folyosóján vehetik át a szavazólapokat a nevük kezdőbetűjének megfelelő csoportból, ábécésorrendben, négy csoportban. Tájékoztatom önöket, hogy a szektoroknál egy darab szavazólapot, továbbá egy borítékot vehetnek át. Kérem, hogy az átvétel tényét az asztaloknál elhelyezett íveken aláírásukkal igazolni szíveskedjenek.

Tájékoztatom önöket, hogy a szavazás során a szavazófülkét is igénybe lehet venni. Kérem önöket, hogy a szavazólapon az „igen”, „nem”, illetve „tartózkodom” rovatba helyezzék el jelölésüket. (A képviselők egy része feláll, és távozik a teremből.)

Most pedig felkérem Hiszékeny Dezső jegyző urat, hogy röviden ismertesse a szavazás szabályait, képviselőtársaimat pedig tisztelettel kérem, hogy a helyükön hallgassák azt végig. Parancsoljon, jegyző úr!

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage