ELNÖK : Tisztelt Képviselőtársaim! Folytatjuk munkánkat. Arra kérem önöket, hogy foglalják el helyüket. Köszönöm szépen.

Bejelentem, hogy a szavazatszámláló bizottság befejezte munkáját. Megállapította, hogy a szavazás érvényességét befolyásoló esemény nem történt. A titkos szavazásban 178 képviselő vette fel a szavazólapot, az urnában megtalált szavazólapok száma alapján 177 képviselő adta le szavazatát. Ezek megoszlása a következő: az érvénytelen szavazatok száma 4, az érvényes szavazatok száma 173, ebből az igen szavazatok száma 41, a nem szavazatok száma 132, a „tartózkodom” szavazatok száma nulla.

Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, valamint a kezdeményezőket, hogy az Alaptörvény 13. cikkének (3) bekezdése alapján a megfosztási eljárás megindításához az országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges. Erre figyelemmel a jegyzők megállapították, hogy az Országgyűlés a dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök tisztségétől való megfosztására irányuló eljárás megindításához nem járult hozzá.

Most kérdésekkel folytatjuk munkánkat. Tisztelt Ház! Komáromi Zoltán képviselő úr, a DK képviselője, kérdést kíván feltenni a belügyminiszternek: „Mikor működhet újra a szegedi gyermeksebészeti centrum?” címmel. Komáromi Zoltán képviselő urat illeti a szó, és Rétvári Bence miniszterhelyettes úr fog válaszolni. Parancsoljon, képviselő úr!

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage