Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Torgyán frakcióvezetõ úr, szeretném, ha meg tudnám értetni a helyzetet és a lehetõségeimet.

Az iménti felvetésére megkérdeztem az alkotmányügyi bizottság elnökét, illetõleg meg nem nevezve a további tisztségviselõit, kívánnak-e felszólalni. Ezt azért tettem, mert a Házszabály egy törvényjavaslat tárgyalásakor két esetben írja elõ a tisztségviselõk kötelezõ megszólalását: az általános vitában - ez már megtörtént elõadó révén, többségi és kisebbségi véleményt is hallottunk -, illetve a részletes vitában.

Frakcióvezetõ úr felvetésére a lehetõséget megadtam Hack Péternek, illetve a bizottság bármely tisztségviselõjének a megszólalásra. Nem éltek vele. Hack Péter kijelentette, hogy csak a Házszabály által kötelezõen elõírt részletes vitában való megszólalásában kívánja ezt elõadni.

Nekem most nincs semmilyen eszközöm arra, hogy megszólalásra késztessem õket. Annak viszont nincs semmi akadálya, mivel Torgyán József képviselõ úr legjobb tudomásom szerint ugyancsak tagja az alkotmányügyi bizottságnak, hogy akár Torgyán képviselõ úr, akár az alkotmányügyi bizottság bármely más tagja részletesen ismertesse a vita eredményét, hiszen a bizottságban lefolytatottakat a plenáris ülés részévé lehet tenni.

Ennek nincs akadálya, s ha most képviselõ úr él ezzel a lehetõséggel, visszaadom a szót. Tessék parancsolni.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage