Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! A kormány sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta az Expo '96. Budapest nemzetközi szakkiállítás megrendezésének lemondásáról szóló törvényjavaslatát T/93-as számon. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a törvényjavaslat sürgõs tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 199 igen szavazattal, 22 ellenében, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elrendelte.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány, ugyancsak sürgõs tárgyalást kérve, benyújtotta a nyugellátások és baleseti nyugellátások 1994 szeptemberét megelõzõ idõre vonatkozó emelésének egyösszegû kifizetésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatát, H/103-as számon. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a sürgõs tárgyalással. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 236 igen szavazattal, 1 ellenében, 1 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalását elrendelte.

(16.30)

Tisztelt Országgyûlés! A ma reggeli bizottsági elnöki értekezleten elhangzottak alapján az Expo '96 Budapest nemzetközi szakkiállítás megrendezésének lemondásáról szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom a gazdasági, a költségvetési és a környezetvédelmi bizottságnak; a nyugellátások és baleseti nyugellátások 1994 szeptemberét megelõzõ idõre vonatkozó emelésének egyösszegû kifizetésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom a szociális és a költségvetési bizottságnak; végül a privatizációs folyamatok és az Állami Vagyonkezelõ jogszerûségét veszélyeztetõ visszaélések feltárását elõsegítõ országgyûlési vizsgálóbizottság létrehozásáról szóló országgyûlési határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom a gazdasági, az alkotmányügyi és a számvevõszéki bizottságnak.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány benyújtotta a választottbírósági eljárásról szóló javaslatát, és kérte annak kivételes eljárásban történõ megtárgyalását. Az elõterjesztést képviselõtársaim a hétvégi futárpostában kapják kézhez, így a kivételes tárgyalásról jövõ heti ülésünkön határoz az Országgyûlés - annak érdekében, hogy az egyes képviselõcsoportok kialakíthassák álláspontjukat.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a mentelmi ügy tárgyalása. A mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság M/94. számon elõterjesztést nyújtott be Horn Gyula képviselõtársunk - Magyar Szocialista Párt - mentelmi ügyében. A hódmezõvásárhelyi városi bíróság átiratában kérte Horn Gyula országgyûlési képviselõ mentelmi jogának felfüggesztését.

Megadom a szót dr. Isépy Tamásnak, a mentelmi bizottság alelnökének, a bizottság elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage