Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselõtársaim! Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslatot senki sem nyújtott be, a törvényjavaslat elfogadásáról kell döntenünk. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a törvényjavaslat elfogadásához az alkotmány 24. §-ának (3) bekezdése értelmében az országgyûlési képviselõk kétharmadának, azaz 258 képviselõnek igen szavazata szükséges. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a Magyar Köztársaság alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot. (Szavazás.) Bocsánat! A táblát kérem szépen törölni. Arra vártunk, hogy még jönnek a terembe... (A táblán megjelenõ eredmény 287 igen szavazat.) ...így is megvan.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 287 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az állampolgári jogok országgyûlési biztosáról szóló 1993. évi LIX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat határozathozatala. Az elõterjesztést T/151-es számon kapták kézhez képviselõtársaim. Emlékeztetem önöket, hogy az általános vitát tegnapi ülésnapunkon lezártuk, és mivel az elõterjesztéshez módosító javaslatot senki sem nyújtott be, most a törvényjavaslat elfogadásáról kell döntenünk. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a törvényjavaslat elfogadásához az alkotmány 32/d § (7) bekezdése értelmében a jelenlévõ országgyûlési képviselõk kétharmadának szavazata szükséges. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az állampolgári jogok országgyûlési biztosáról szóló 1993. évi LIX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 296 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a külföldiek magyarországi befektetésérõl szóló 1988. évi XXIV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat határozathozatala. Az elõterjesztést T/182-es számon, a gazdasági bizottság ajánlását pedig T/184/2-es számon kapták kézhez képviselõtársaim. Emlékeztetem önöket, hogy múlt heti ülésünkön az általános vitát lezártuk, de a miniszteri válaszadásra nem került sor. Megadom a szót Pál László ipari és kereskedelmi miniszter úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage