Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Megkérdezem az alkotmányügyi bizottság elnökét, hogy kíván-e a bizottság elõadót állítani. (Dr. Hack Péter: Nem.) Nem kíván.

Megkérdezem a külügyi bizottság elnökét, hogy kíván-e... (Dr. Eörsi Mátyás: Nem.) Nem kíván.

Megkérdezem képviselõtársaimat, hogy ki kíván felszólalni. (Senki nem jelentkezik.) Senki nem kíván.

Tisztelt Országgyûlés! A vitát lezárom.

Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, a törvényjavaslat elfogadásáról kell határoznunk. A határozathozatal egyetlen döntést igényel. Megkérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a Svájci Államszövetség között aláírt választottbírósági és békéltetési szerzõdés megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 224 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

(16.10)

Soron következik az emberi jogok és alapvetõ szabadságjogok védelmérõl szóló, Rómában 1950. november 4-én kelt egyezmény kilencedik és tizenegyedik jegyzõkönyvének megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslat, illetve törvényjavaslat együttes általános vitája és lehetõség szerinti határozathozatala. Az elõterjesztést H/302., valamint T/265. számon, a bizottságok ajánlásait pedig H/302/1-2. és T/265/1-2. számon kapták kézhez képviselõtársaink.

Megadom a szót dr. Vastagh Pál igazságügy-miniszter úrnak, a napirendi pont elõadójának. (Rövid szünet.) Kérem a táblát letörölni, és a miniszter úrnak a szólást biztosítani!

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage