Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm a szót Elnök Úr.

Sosem szerettem azokat a reagálásokat, amelyek nem tényeken alapulnak. Ha én vádaskodom, tessék megjelölni, miben vádaskodtam.

Azt mondtam, hogy a kormányzat csökkenteni akarja a Kárpótlási Földalapot. Tessék megnézni a javaslatot: azt mondja, hogy két százalékkal lehet csökkenteni. Ez vádaskodás, hogy a kormányzat csökkenteni akarja? Tényleg csökkenteni akarja, mert a Ház elé beterjesztette ezt a javaslatot. A szövetkezeti tagok földjét, akik jogosultak erre a földre, nem akarja elvenni? Dehogynem, el akarja venni, mert azt mondja, hogy a nem nevesített földalapból ki lehet elégíteni a részarány-tulajdonosoknak az igényeit.

Azt hiszem, ezek nem vádak: ezek tények, a kormány által beterjesztett javaslatban benne vannak.

Másrészt kérném az elnök urat: valóban ne zárjuk le ma a részletes vitát, hogy az alkotmányügyi bizottság adott esetben megtárgyalhassa ezeket a jogi kifogásokat és még a részletes vitához tudjon ajánlást készíteni.

Technikailag ez semmiféle hátrányt nem okoz, mert hétfõn, a legközelebbi plenáris ülésen - kedd után, szerdán összeül az alkotmányügyi bizottság - le tudjuk zárni a részletes vitát, és kedden meg tudjuk ejteni a szavazást a módosító javaslatokról.

Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage