Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Elõször azokról a módosító javaslatokról határoz az Országgyûlés, amelyeket az elõterjesztõ támogat.

Tájékoztatom képviselõtársaimat, hogy az ajánlás 4. pontja ellentétes a Házszabály 94. § (3) bekezdésében foglaltakkal, ezért errõl nem határoz az Országgyûlés.

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy az ajánlás 6. és 8. pontjaiban lévõ javaslatokat elõterjesztõje visszavonta.

A T/230/13. számú ajánlás 2., 7. és 9. pontját teszem fel szavazásra. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 214 igen szavazattal, 49 ellenszavazattal, 4 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most arról a módosító javaslatról határozunk, amelyet az elõterjesztõ nem támogat.

A 3. pontban Sümeghy Csaba a törvényjavaslat 3. §-ában a törvény 7. § (1) bekezdésének módosítását kezdeményezi. Ebben az évi adótétel mértékét kívánja felére csökkenteni. Tájékoztatom önöket, hogy az ajánlásban a gazdasági bizottság állásfoglalása tévesen szerepel. A javaslatot a gazdasági bizottság és az önkormányzati bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 85 igen szavazattal, 189 ellenszavazattal, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalunk végére értünk. A zárószavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Most soron következik a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést T/236. számon, a bizottságok együttes ajánlását T/236/14. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Békesi László pénzügyminiszter úr az elõbbiekben már válaszolt a vitában elhangzottakra.

Tisztelt Országgyûlés! Elõször azokról a módosító javaslatokról határoz az Országgyûlés, amelyeket az elõterjesztõ támogat.

Kellõ támogatás hiányában nem dönt a kiegészítõ ajánlás 2. pontjáról.

Az ajánlás 5. pontjában lévõ javaslatot az elõterjesztõje visszavonta.

Tájékoztatom képviselõtársaimat, hogy az ajánlás 1., 2. és 3. pontjai ellentétesek a Házszabály 94. § (3) bekezdésében foglaltakkal, ezért ezekrõl nem határoz az Országgyûlés.

Most a T/236/10. számú ajánlás 4., 6. és 7. pontjait teszem fel szavazásra. A szavazásra feltett módosítójavaslat-sor minden elemét támogatja az elõterjesztõ, ezért a döntés elõtt nem kérdezem meg állásfoglalását.

(17.50)

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatokat 246 igen szavazattal, 7 ellenszavazattal, 28 tartózkodás mellett elfogadta.

Most arról a módosító javaslatról határozunk, amelyet az elõterjesztõ nem támogat.

A kiegészítõ ajánlás 1. pontjában Veres János a törvényjavaslat 3. § (2) bekezdésében a törvény 52. § 22. pontja a) alpontjának módosítását javasolja, amelyben a nettó árbevétel meghatározásának egyik esetét kívánja megállapítani. A bizottságok nem támogatják. És az Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 63 igen szavazattal, 199 ellenszavazattal, 20 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl kellett volna, de nem határozott az Országgyûlés. (Nincs jelentkezõ.) Ilyen jelzés nem érkezett, ezért bejelentem, hogy a zárószavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Soron következik a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai kintlévõségeinek rendezésérõl, a járulékbeszedés, végrehajtás és ellenõrzés egységes rendszerének kialakításáról szóló országgyûlési határozati javaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést H/359. számon, az alkotmányügyi bizottság ajánlását pedig H/359/7. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót dr. Békesi László pénzügyminiszter úrnak, aki válaszolni kíván a vitában elhangzottakra. Miniszter urat illeti meg a szó.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage