Komáromi István Tartalom Elõzõ Következõ

KOMÁROMI ISTVÁN, a mezõgazdasági bizottság elõadója: Tisztelt Elnök Asszony! Képviselõtársaim! Az Országgyûlés mezõgazdasági bizottsága megvitatta a kárpótlási jegyek életjáradékra váltásáról szóló 1992. évi XXXI. törvény módosításáról készült T/354. számon beterjesztett törvényjavaslatot, amit képviselõtársaim kézhez kaptak a törvényjavaslat részletes vitájához.

A bizottságtól kapott megbízás alapján tájékoztatom tisztelt képviselõtársaimat, hogy az általános vita után a módosító javaslatokat is megtárgyalta bizottságunk, és dr. Sepsey Tamás javaslatai közül a 3. § kiegészítését nem támogatjuk, az 5. § (4)-es módosítását és a mezõgazdasági bizottság 5. § (3) bekezdése módosítását támogatja a bizottság.

A bizottság a törvényjavaslatok elfogadását összességében támogatja és részletes vitára alkalmasnak találja. A bizottság véleménye szerint a módosítás hasznos és szükséges. Hasznos, mert a kárpótoltak döntését megkönnyíti, szükséges, mert a földalapok nem biztosítják a kárpótoltak földhöz jutását, az állami vagyon privatizációja pedig nem aratott osztatlan sikert az egyszerû embereknél. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage